TEA TANFOLYAMOK

2018 JANUÁRI időpontok:

※ 2018 Január 20 SZOMBAT, 17.00-21.00 BEVEZETÉS A JAPÁN TEÁK VILÁGÁBA, ismerkedés a teafajtákkal és hagyományos eszközökkel (shincha, sencha, gyokuro, hojicha, genmaicha, matcha) japán tea tanfolyam — elmélet+gyakorlat: >>Részletek>> BETELT!

2018 FEBRUÁRI időpontok:

※ 2018 Február 10 SZOMBAT, 15.00-21.00 BEVEZETÉS A KÍNAI TEÁK VILÁGÁBA, ismerkedés a teafajtákkal és hagyományos eszközökkel (fehér, zöld, oolong, fekete-vörös, puer) kínai tea tanfolyam — elmélet+gyakorlat: >>Részletek>>

※ 2018 Február 17 SZOMBAT, 17.00-21.00 BEVEZETÉS A JAPÁN TEÁK VILÁGÁBA, ismerkedés a teafajtákkal és hagyományos eszközökkel (shincha, sencha, gyokuro, hojicha, genmaicha, matcha) japán tea tanfolyam — elmélet+gyakorlat: >>Részletek>> BETELT!

※ 2018 Február 24 SZOMBAT, 15.00-21.00 BEVEZETÉS A KÍNAI TEÁK VILÁGÁBA, ismerkedés a teafajtákkal és hagyományos eszközökkel (fehér, zöld, oolong, fekete-vörös, puer) kínai tea tanfolyam — elmélet+gyakorlat: >>Részletek>>

※ 2018 Március 03 SZOMBAT, 17.00-21.00 BEVEZETÉS A JAPÁN TEÁK VILÁGÁBA, ismerkedés a teafajtákkal és hagyományos eszközökkel (shincha, sencha, gyokuro, hojicha, genmaicha, matcha) japán tea tanfolyam — elmélet+gyakorlat: >>Részletek>

JELENTKEZÉS:

Jelentkezni e-mailben az info@flyingbirdteahouse.co.hu címen, vagy telefonon: (36)-(70) – 357 9371 lehet.  Galéria és képek a lap alján találhatók! MINDEN TANFOLYAMRÓL IGÉNY ESETÉN A RÉSZTVEVŐ IGAZOLÁST KAP. Ez bizonyos munkaköri pályázatok estén előnyt jelenthet és kértétek. Ajándékozás esetén nyomtatott ajándékutalványt (belépőt) adunk, ami három hónapon belül váltható be.

—————————————————————————————–

1. ALAPSZINTŰ KÍNAI TEA TANFOLYAM, ismerkedés a teafajtákkal : fehér, zöld, oolong, fekete-vörös, puer (gong fu cha)

—————————————————————————————–

A workshop célja, hogy passzív szemlélőből aktív teakészítővé váljatok, illetve saját teás szettel otthoni, vagy munkahelyi körülmények között is iható, sőt finom teát tudjatok készíteni. A teázást a tea elkészítését és elfogyasztását egyaránt magába foglaló relaxáló és kreativitásfejlesztő tevékenységként ismerjük meg. A tea fizikai valóságához kapcsolódó szépségeivel, gőzének illatával, főzetének tisztaságával és ízével kinyitja érzékeinket és fogékonyabbá tesz.  AZ ALAPKURZUS ÁRA: 15.500 Ft. Ez tartalmazza, hogy minden résztvevő letisztítja és hazaviheti az általa használt eszközöket egy kis bőröndben.

tea tanfolyam

A kurzuson a rövidebb elméleti részt egy hosszabb, gyakorlatcentrikus rész követi. Megismerjük az egyes tea típusokat (fehér, zöld, oolong, vörös/fekete, puerh) és megértjük a termőterület és feldolgozási mód szerint elkülönülő teafajtákat.

tea tanfolyam, tea típusok

A gyakorlati szakaszban a kínai kungfu teakészítés eszközhasználatát és formai lépéseit sajátítjuk el, minden típusból legalább egy fajtát elkészítünk, hogy megtapasztaljuk az illatokat és ízeket befolyásoló főzési paramétereket. A résztvevők élvezhető és továbbfejleszthető tudásszintre kerülnek a kurzus végére.

1.1 Tematika

1. Főbb teatípusok és különbözőségek
2. Termőterületek és feldolgozási mód
3. Összetétel és élettani hatások
4. Teavíz, kemény és lágy vizek, vízforralás
5. Az elkészítést befolyásoló kulcsparaméterek
6. Vízhőfok és áztatási idő
7. A teakészítés eszközei
8. Teakóstolás, ízek és illatok fokozatai

1.2 A tanfolyam menete

A tanfolyam egy hosszabb, rendszerezett, elméleti szakasszal indul, amely a tematika szerint épül fel. Ezt követően MINDENKI kap egy kis kezdő szettet, ami egy utazó tálca, benne gaiwan, kiöntő, szűrők és csészék. Ezzel alapvetően kínai, illetve tajvani teákat fogunk készíteni, mert arra való. Rövid eszközismertetőt követően munkához látunk, és finomabbnál finomabb teákat fogunk elkészíteni és elfogyasztani. Fehérrel kezdjük, majd zöld, oolong, fekete következik, és persze puerh a végére.  Miközben szépen haladunk lépésről lépésre, választ kaptok a felmerülő kérdéseitekre is.

1.3 Árak és benefitek

AZ ALAPKURZUS ÁRA: 15.500 Ft.
Ez tartalmazza, hogy minden résztvevő letisztítja és hazaviheti az általa használt eszközöket egy kis bőröndben, tehát a GYAKORLÓ SZETT AJÁNDÉKBA ELVIHETŐ a tanfolyam végén.

tea tanfolyam

Nagyon sokat gyakorolunk majd, amíg rögzülnek a mozdulatok, a teakészítés ritmusa, és mondhatni alapszintű jártasságra tesztek szert.

tea tanfolyam

1.4 Jelentkezés és tudnivalók

Foglalás lehetőség szerint e-mailben az info@flyingbirdteahouse.co.hu címen, vagy telefonon: (36)-(70) – 357 9371. Fizetés a helyszínen (hétköznap ) vagy utalással. Az kurzus ára: 15500 Ft. A kis létszám miatt a befizetést legkésőbb három nappal a workshop előtt előre kérjük megejteni, különben a jelentkezést nem tudjuk figyelembe venni. A befizetést követően kapott számlát kérjük a részvételhez hozd magaddal.

Lemondási feltételek:
24 órával kurzus előtt: 100% fizetendő
24-72 órával kurzus előtt: 50% fizetendő. A kurzuson való részvétel tetszőlegesen átruházható másra.
A kurzusok elmaradásról (lemondások, vagy bármi más külső ok) mindenkit időben – több nappal a kurzus előtt tájékoztatunk!

1.5 Továbbfejlődési lehetőség

A teázás örök szenvedélyeddé válhat, amely testileg és lelkileg is jobb kondícióba hoz, egyfajta felüdülést jelent a nap során.

—————————————————————————————————————————

2. BEVEZETÉS A JAPÁN TEÁK VILÁGÁBA

—————————————————————————————————————————

2.1 Részletes tematika

1. A japán teaszertartás eredete, története, kulturális háttere

2. Legfontosabb teafajták és előállítási módjuk

3. Leghíresebb termővidékek és teáik (Shincha, Sencha, Gyokuro, Matcha)

4. Japán teás eszközök és kerámiák ismertetése (jellemző formák és anyagok)

5. Az egyes teafajták fogyasztásához kapcsolódó ismeretek, elkészítési módok

6. Az elkészítést befolyásoló paraméterek: vízminőség, hőfok, áztatási idő

7.  Teakészítés a gyakorlatban

2.2 A tanfolyam menete

A tanfolyam egy hosszabb, rendszerezett, elméleti szakasszal indul, amely a tematika szerint épül fel. Ezt követően MINDENKI számára biztosítunk eszközöket, amelyek alkalmasak az egyes teafajták elkészítésére. Bemutatjuk az eszközöket és használatukat, majd együtt (mindenki magának 🙂 ) elkészítünk egy Sencha, egy Gyokuro és egy Matcha teát. Nagyon fontos, hogy a teát ti magatok is elkészítsétek, hogy a későbbiekben otthon is bátrabban próbálkozzatok.

2.3 Árak és benefitek

A TANFOLYAM ÁRA: 7.800 Ft.
Minden résztvevőnek biztosítunk eszközöket a teák elkészítéséhez .

japanszett

2.3 Jelentkezés és tudnivalók

Foglalás lehetőség szerint e-mailben az info@flyingbirdteahouse.co.hu címen, vagy telefonon: (36)-(70) – 357 9371 . Fizetés a helyszínen (hétköznap ) vagy utalással. Az kurzus ára: 7800 Ft. A kis létszám miatt a befizetést legkésőbb három nappal a workshop előtt előre kérjük megejteni, különben a jelentkezést nem tudjuk figyelembe venni. A befizetést követően kapott számlát kérjük a részvételhez hozd magaddal.

Lemondási feltételek:
24 órával kurzus előtt: 100% fizetendő
24-72 órával kurzus előtt: 50% fizetendő. A kurzuson való részvétel tetszőlegesen átruházható másra.
A kurzusok elmaradásról (lemondások, vagy bármi más külső ok) mindenkit időben – több nappal a kurzus előtt tájékoztatunk!


—————————————————————————————–

3. HALADÓ SZINTŰ TEA TANFOLYAM

—————————————————————————————–

3.1 A teakóstolás művészete és gyakorlata

A teakóstolás művészetének kínai útja jelentősen eltér a nyugaton megszokott kóstolási elvektől és hasonlatoktól. A tanfolyamon megismerkedünk a kínai teakóstoláshoz kapcsolódó kifejezéstárral, azonosítjuk az ízeket, illatokat és aromákat a száraz levelekben és a teafőzetben. A következőket érintjük a teljesség igénye nélkül:
I./ A Száraz látványt és illatjegyek fajtánként, legfontosabb kritériumok.
I./ B Sheng és shu puer minőségi kritériumok, papír, dátumok, neifei, felszíni levélzet, hátoldal, levélrészek mérete, aránya.
II. Főzet szemrevételezése és kóstolása
+ visszatérő íz és visszatérő édesség
+ tiszta, nehéz és gazdag illat
+ a csésze aljában időző illat
+ a torokban rímelő aroma
+ egységes, tiszta íz
+ füstösség és sült illat
+ a napfény íze
+ datolya íz, kámfor aroma és öreg illat
+ gyümölcsillat, virágillat és a hegyek gerincének illata
+ a tea alja és lecsengése
III. Belső tartalom
+ cha qi, a tea chije
+ cha yun, a tea komplexitása
+ főzöttségen túli, maradandó tartalom.
III. Nedves levélzet – nyomok
Színváltozás, visszautalás a feldolgozás minőségére
Egységes forma és a sütés nyomai
Levélrészek (rügy, hajtás, idősebb levél, ág)

 

teatanfolyam9

3.2 Jelentkezés, ár és tudnivalók

Foglalás lehetőség szerint e-mailben az info@flyingbirdteahouse.co.hu címen, vagy telefonon (36)-(70) – 357 9371 . Fizetés a helyszínen (hétköznap) vagy utalással. Az kurzus ára: 4800 Ft. A kis létszám miatt a befizetést legkésőbb három nappal a tanfolyam előtt előre kérjük megejteni, különben a jelentkezést nem tudjuk figyelembe venni. A befizetést követően kapott számlát kérjük a részvételhez hozd magaddal.

Lemondási feltételek:
24 órával kurzus előtt: 100% fizetendő
24-72 órával kurzus előtt: 50% fizetendő. A kurzuson való részvétel tetszőlegesen átruházható másra.
A kurzusok elmaradásról (lemondások, vagy bármi más külső ok) mindenkit időben – több nappal a kurzus előtt tájékoztatunk!

—————————————————————————————–

4. KÉPEK A KEZDŐ SZINTŰ TEA TANFOLYAMRÓL

—————————————————————————————–

 

—————————————————————————————–

5. KÉPEK A HALADÓ SZINTŰ TEA TANFOLYAMRÓL

—————————————————————————————–