TEAISMERET

Teafajtákról általánosan

A kínai tea nevek és kiejtésük >>
A kínai és tajvani teák szedési ideje hónapok és fordulónapok szerint >>

Zöld tea

A zöld tea hatásai>>
A japán zöld teafajták átfogó bemutatása >>

A HAIWAN puer gyártó cég indulása / a kantoni „halmokra rakott nedves füllesztéssel kezelt puer tea előállítási módszer” megjelenése >>

“Zou Bing Liang 1959.-ben diplomázott a Xinan-i teavizsgáló szakon, és a Xinan-i Árú Ellenőrzési Hivatalban és Kunming-i Árú Ellenőrzési Hivatalban tanult, további kutatásokat végzett a tealevél ólomtartalmának vizsgálatában, a tea biokémiai analízisében. 1963. márciusától 1965. októberéig a külkereskedelmi minisztérium, a kereskedelmi minisztérium és a mezőgazdasági minisztérium közös vörös tea osztályozási és feldolgozási kutatás projektjében vett részt. 1973.-ban a Meng Hai tea üzem technikai vezetőjévé vált, a kantoni „halmokra rakott nedves füllesztéssel kezelt puer tea előállítási módszert” használta. Elméleti ismeretei és saját kutatási tapasztalatai révén megírta a világon első puer tea előállításával és feldolgozási folyamatának bemutatásával foglalkozó szakmai tananyagot: „ Puer tea előállításának metódusa”. A könyv lezárta a puer tea tudományosan nem értékelhető időszakát, az utómunka-folyamatokban nagy hangsúlyt fektet a tudomány-technológiai fejlesztésekre.  Így a puer tea nemzetközi elfogadottsága egy új korszakba léphetett. Ezt követően, számos yunnan-i puer tea üzem kezdte el használni a „gyorsított utófermentációs metódust”.”