Új

Ba Bao Cha – Nyolc kincs tea. 八宝茶

550 Ft1980 Ft

30g / 50g / 100g

Hagyományos kínai gyógynövény keverék szárított gyümölcsökkel. Koff+, Kezdő

Kiürítés
Származás Kína
Gyártási év 2016
Jártasság Kezdő szint
Koffein Koff+, Gyenge tea
Jelleg A nyolc kincs tea egy kínai gyógynövény alapú teakeverék, amely Kína Észak-nyugati részéről, a selyemút környékéről származik. Összetétele változó, de állandónak mondható alapanyagai a szárított gyümölcsök, mint kínai vörös datolya, , farkasbogyó (goji), mazsola, illetve zöld vagy vöröstea, krizantémvirág, dió, szezámmag, nádcukor. Kerülhet még bele mandarinhéj, fehér fafül gomba, galagonya, longan gyümölcs, stb.

A hagyományos kínai orvoslás ajánlása szerint a keverék -összetételétől függően- nedvesíti a tüdőt, táplálja a yin jelleget, tisztítja a hangot, erősíti a torkot, nyugtatja az elmét  és táplálja a bőrt.

Kínában népszerűek a könnyű, szirupos, leveses desszertek (tang shui -糖水), amihez leginkább friss, vagy szárított majd újra felfőzött aromás gyümölcsöket, babokat, magokat, használnak és melaszos vagy fehér, híg nádcukor szirupban tálalnak. Ezt a teát is ajánlják ilyen módon étkezések lezárásaként fogyasztani.

Fontos hogy elkészítéséhez mindig forró vizet használjunk, így azt tapasztalhatjuk, hogy a felöntések íze mindig nagyot változik, mivel az összetevők egymás után engedik ki az ízüket, nem pedig egyszerre. Hagyományosan többnyire fedeles csészében(gaiwan) vagy üvegeszközökben készítik, mivel nagyon látványos, kellemes a szemnek. Finom, természetesen édes, a Longan (sárkányszem) pedig keleti fűszerességet ad a teának.

A zöld teát kicseréltük a teában ginseng oolongra, mely finomabb, jobb minőségű és kevesebb koffein van benne 🙂 így gyerekek is fogyaszthatják. Tartalma: nádcukor, vörös datolya, goji, fehér krizantém, szárított gyümölcs, szezámmag, ginseng oolong.

Az 50g-os adagban két zacskó teakeverék van, a 100g-os adagban négy. Kétszer forrázható, másodszorra még hosszabban áztassuk.

Elkészítés Egy zacskót (25g), 1 l forró vízzel leöntve 10 percig hagyjuk állni lefedve, majd utána tegyük hozzá a ginseng oolong teát (külön zacskóban). Ha  kisebb adagot készítünk egyszerre, vegyük a zacskó felét. Kétszer felönthető, másodszorra még hosszabban áztassuk.
Érdekes

 

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Még nincsenek értékelések.

Legyél az első értékelő “Ba Bao Cha – Nyolc kincs tea. 八宝茶”

Hozzászólás elküldése!

Kapcsolódó termékek

Da Xue Shan 2008 Yong De, rusztikus, köményes shu tea

Puerh teák

Édes, rozsos, nagy illaterű, karakteres és tartalmas tea. Koff+++, Haladó tea

30g / 50g / 100g
1380 Ft3960 Ft

Yiwu Liudalaoye, Liu nagymester teája 2008 sheng

Puerh teák

Yiwu Liudalaoye, Liu nagymester teája 2008 sheng, organikus. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
2460 Ft7020 Ft

Ye Lai Xiang, tubarózsa illatú, mangó aromájú dancong

Oolong teák

Ye Lai Xiang, mogyorósan gyümölcsös, változatos, édes dancong. Koff++, Haladó

30g / 50g / 100g
2900 Ft8280 Ft

Lapsang Souchong, édes, gyümölcsös változat, Wuyi régió

Fekete/Vörös teák

A Lapsang eredeti, füstmentes, citrusos, mézédes változata. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g
2430 Ft6950 Ft