Új

Rou Gui prémium fokozat, égő dohány és gyümölcs íz

3710 Ft10600 Ft

30g / 50g / 100g

Ideális sütöttségű, kifejezetten gyümölcsös aromájú, extra finom Rou Gui. Koff++, Profi

Kiürítés
Származás Kína, Fujian, Wuyi Shan
Gyártási év 2017
Jártasság Profi szint
Koffein Koff++, Mérsékelt tea
Jelleg
A Rou Gui jelentése fahéj, amely utal a fajta lágyságára, édesfűszeres karakterére a wuyi teákon belül.  Grillázsos sütöttség és  pirított kakaós aroma jellemzi ezt az édeskés, erősen sütött teát. A Rou Gui a Dao Hong Pao teához nagyon hasonló, de enyhébb karakterű, határozottan édes utóízű fajta.
Ez a tea zsenge levelű, egységesen vékonyra sodort szálakból áll, ideálisra sütött kiváló alapanyag, így az oolong gyümölcsös karaktere szépen kiemelkedik a sütött, égő dohány aromák közül. Alapkarakter az étcsokoládé, amibe fahéj, szeder és málna aroma vegyül, ettől a főzet illatában és ízében is fanyar és édes egyszerre. A tea érdekességét a későbbi felöntések során jelentkező rózsa és boróka illat fokozza. Főzete tiszta, mégis telt, egy ilyen teánál megéri ha sok ízlelőbimbója van az embernek. Párája hosszan időz az orr és szájüreg járataiban.
———-
A Wuyi hegy Kína egyik legrégebbi, történelmi teatermő vidéke.  A sziklás hegyvidék nyomelemekben és ásványi anyagokban gazdag, kivételes minőségű teákat terem. Ahogyan Lu Yu írta VIII. századi teás könyvében: az elsőrangú teák a sziklák közt teremnek, a közepesek kavicsos, homokos talajon fejlődnek, a gyengébbek a sárga földben nőnek.

–A Wuyi hegyi teákat a Tang kori (806-820) írások említik először.

–A Song dinasztia idején (960-1279) a tea egyre elismertebb lett, a császári palota is felfigyelt rá, és tiszteletadó teát követeltek a helyi lakosságtól, akik a legjobb alapanyagból PRÉSELT SÁRKÁNY FŐNIX korong formájában adóztak a palotának. A sárkány a császárt, a főnixmadár a császárnét szimbolizálta. A teát ebben az időben korongba préselve szárították!!

–A Yuan korban, a mongol fennhatóság alatt (1271-1368), a mongolok szintén nagyra értékelték a Wuyi teákat és császári teakertet építtettek a Kilenc Kanyarulat folyó partjánál, amelyet katonák felügyeltek.

–A Ming korban (1368-1644) szűnt meg a tea préselése, amikor a farmerek eltanulták Anhuiból a zöld tea feldolgozási eljárásait, majd ezt oxidációs és sütési technikákkal kombinálva végső soron oolong teát állítottak elő.

–Jelenleg a különböző nemesítések és feldolgozási módok eredményeként több mint 200 fajta létezik, leghíresebbek:  Da Hong Pao, Shui Xian, Rou Gui, Tie Luo Han, Shui Jin Gui, Ban Tian Yao, Bai Ji Guan, Qi Lan,  Lao Cong Shui Xian.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 85-90 C° fokon, 30 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 85-90 C° víz, hosszabb 1  perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

 

wuyi1

A Wiyu tea préselése a Song korban

A Wuyi tea préselése a Song korban

A császári teakert a Wuyi hegyen

A császári teakert a Wuyi hegyen

A Wuyi hegyi sziklaszoros

A Wuyi hegyi sziklaszoros teakertekkel

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Még nincsenek értékelések.

Legyél az első értékelő “Rou Gui prémium fokozat, égő dohány és gyümölcs íz”

Hozzászólás elküldése!

Kapcsolódó termékek

Jin Xuan Black, gyümölcsös, oolongos, lágy tajvani vörös tea

Fekete/Vörös teák

Oolong alapanyagból készült, lágy, gyümölcsös, vörös variáns. Koff++, Haladó

30g / 50g / 100g
1230 Ft3510 Ft

Ye Lai Xiang, tubarózsa illatú, mangó aromájú dancong

Oolong teák

Ye Lai Xiang, mogyorósan gyümölcsös, változatos, édes dancong. Koff++, Haladó

30g / 50g / 100g
2900 Ft8280 Ft

Yiwu Liudalaoye, Liu nagymester teája 2008 sheng

Puerh teák

Yiwu Liudalaoye, Liu nagymester teája 2008 sheng, organikus. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
2460 Ft7020 Ft

Formosa Baozhong, zöld jellegű virágos aromájú tea

Zöld teák

Enyhén jázminos ízkarakterű, lágy, könnyű, hétköznapi tea. Koff++, Kezdő

30g / 50g / 100g
680 Ft1940 Ft