Új japán teák árlista 2016.06.07

Japán teáink uji-ból, a japán tea szülőföldjéről, közvetlenül a kistermelők családi farmjáról érkeznek teaházunkba. . 
Teáikkal 2007-ben ismerkedtünk meg először. Japán legjobb minőségű teáit készítik minden kategóriában: Matcha, gyokuro, sencha, hojicha, genmaicha...
Teáik klasszikus kistermelői teák, melyek nem kevertek. Választékunkban kizárólag a legértékesebb, első tavaszi szedésből - Ichibancha -
származó teák szerepelnek. Általában május második hetében kerül sor az első szedésre, a különböző
cserje típusok szedése néhány napos eltéréssel kerül sorra. Pl.: Yabukita, Okumidori, Samidori, Gokoh, Asahi...

Japánban a tea a kínai Song-dinasztia idején vált igazán népszerűvé, préselt fehér tea formájában, melyet készítés
elõtt finom porrá őröltek. Ez volt a púder finomságúra őrölt szertartásos japán zöld tea, a Matcha elődje. A Ma ismert leveles japán teák feldolgozási
technikája a 18. század első felében alakult ki Ujiban. Az Uji stílusú sencha feldolgozás azóta sztenderddé vált egész Japánban.
SENCHA: gőzölés, hűtés, sodrás-formázás, szárítás, válogatás
GYOKURO: 3 hetes árnyékolás után szedett rügytea, gőzölés, hűtés, sodrás-formázás, szárítás, válogatás
MATCHA: 3 hetes árnyékolás után szedett rügytea, megtisztítva a levélerektõl = Tencha:gõzölés, hűtés, szárítás, válogatás, õrlés
Hojicha(Bancha): gőzölt, sodrott, szárított, pirított

FUKAMUSHI: hosszan gőzölt sencha
KARIGANE: minőségi szártea, nemes teák levélvégeiből, levélereiből, kb 20-30% teljes levéllel keverve
Tea neve 30g 50g 100g Főzet
SHINCHA ARACHA 2430 3860 6950 1280
SENCHA SHIRO 1460 2330 4200 1000
SENCHA SHIRUKI 1860 2950 5300 1100
SENCHA UJITAWARA 2380 3780 6800 1260
SENCHA FUKAMUSHI OKUMIDORI 1710 2720 4900 1100
SENCHA KARIGANE 1820 2890 5200 1100
GYOKURO KARIGANE 2270 3610 6500 1240
GYOKURO JIKAGISE 2410 3830 6900 1270
40G MATCHA JIKAGISE 4210 6680 12000 1840
20g MATCHA ICHIBANCHA 2910 4620 8320 1420
UJI GENMAICHA 1230 1950 3500 1000
UJI HOJICHA 1000 1600 2880 1000
Japánban a tea (Camellia Sinensis) nem őshonos, elször a 13. században ültették magjait, palántáit az Uji régióban, 
az egymástól alig néhány km-re fekvõ Wazuka, Uji, Ujitawra, Obuku települések környékén. A legjobb minõségû, hagyományosan feldolgozott 
japán teák azóta is errõl a környékről szátmaznak. A japán teák hagyományosan gőzölt teák, ellentétben a kínai, sütött stílussal