Tea tanfolyamok

Több mint 10 éve foglalkozunk professzionális szinten teákkal és járjuk Kína, Tajvan és Japán teatermő vidékeit, feldolgozó üzemeit és kereskedőit, gyarapítva tapasztalatainkat, bővítve kapcsolatrendszerünket. Több mint hét éve tartunk nagy sikerrel kezdő szintű, haladó és tematikus tea tanfolyamokat a tea iránt érdeklődő fogyasztók és szakemberek számára. Úgy gondoljuk, hogy Magyarországon is egyre nagyobb az érdeklődés a minőségi italfogyasztás iránt, amelyhez mi magunk a teáról szóló ismeretek bővítésével tudunk hozzájárulni.

2019 őszi tea tanfolyamok időpontjai:

2019 szeptember 07. SZOMBAT, 15.00-20.00 BEVEZETÉS A KÍNAI TEÁK VILÁGÁBA, ismerkedés a teafajtákkal és hagyományos eszközökkel (fehér, zöld, oolong, fekete-vörös, puer) kínai tea tanfolyam — elmélet+gyakorlat. Részvételi díj: 7800 Ft/fő

2019  szeptember 13. PÉNTEK, 17.00-21.00 HALADÓ TANFOLYAM: A puerh teák fajtái, belső értéke és megítélése. Részvételi díj: 5800 Ft/fő

2019  november 23.  SZOMBAT, 15.00-19.00 BEVEZETÉS A JAPÁN TEÁK VILÁGÁBA: A japán tea története, kialakulása, termesztése, feldolgozása. Fajták és stílusok, kulturális háttér. Elkészítés hagyományos eszközökkel. Elmélet + Gyakorlat Részvételi díj: 7800 Ft/fő

2019 október 05. SZOMBAT, 15.00-20.00 BEVEZETÉS A KÍNAI TEÁK VILÁGÁBA, ismerkedés a teafajtákkal és hagyományos eszközökkel (fehér, zöld, oolong, fekete-vörös, puer) kínai tea tanfolyam — elmélet+gyakorlat. Részvételi díj: 7800 Ft/fő

Jelentkezés

 

Jelentkezni e-mailben az info@flyingbirdteahouse.hu címen, vagy telefonon:+36-70–357 9371 lehet.  Galéria és képek a lap alján találhatók! MINDEN TANFOLYAMRÓL IGÉNY ESETÉN A RÉSZTVEVŐ IGAZOLÁST KAP. Ez bizonyos munkaköri pályázatok estén előnyt jelenthet és kértétek. Ajándékozás esetén nyomtatott ajándékutalványt (belépőt) adunk, ami három hónapon belül váltható be.

1. ALAPSZINTŰ KÍNAI TEA TANFOLYAM

Ismerkedés a teafajtákkal : fehér, zöld, oolong, fekete-vörös, puer (gong fu cha)

A workshop célja, hogy passzív szemlélőből aktív teakészítővé váljatok, illetve saját teás szettel otthoni, vagy munkahelyi körülmények között is iható, sőt finom teát tudjatok készíteni. A teázást a tea elkészítését és elfogyasztását egyaránt magába foglaló relaxáló és kreativitásfejlesztő tevékenységként ismerjük meg. A tea fizikai valóságához kapcsolódó szépségeivel, gőzének illatával, főzetének tisztaságával és ízével kinyitja érzékeinket és fogékonyabbá tesz.  AZ ALAPKURZUS ÁRA: 7800 Ft. Ez tartalmazza a tematika szerinti elméleti ismertetőt, majd ezt követően minden résztvevő külön szettel, önállóan elkészít minden teatípusból legalább egy híres teafajtát és együtt gyakorolunk 2 órán keresztül. Nagyon izgalmas szokott lenni. 🙂

Megismerjük az egyes tea típusokat (fehér, zöld, oolong, vörös/fekete, puerh) és megértjük a termőterület és feldolgozási mód szerint elkülönülő teafajtákat.

A gyakorlati szakaszban a kínai kungfu teakészítés eszközhasználatát és formai lépéseit sajátítjuk el, minden típusból legalább egy fajtát elkészítünk, hogy megtapasztaljuk az illatokat és ízeket befolyásoló főzési paramétereket. A résztvevők élvezhető és továbbfejleszthető tudásszintre kerülnek a kurzus végére.

1.1 Tematika

1. Főbb teatípusok és különbözőségek
2. Termőterületek és feldolgozási mód
3. Összetétel és élettani hatások
4. Teavíz, kemény és lágy vizek, vízforralás
5. Az elkészítést befolyásoló kulcsparaméterek
6. Vízhőfok és áztatási idő
7. A teakészítés eszközei
8. Teakóstolás, ízek és illatok fokozatai

1.2 A tanfolyam menete

A tanfolyam egy hosszabb, rendszerezett, elméleti szakasszal indul, amely a tematika szerint épül fel. Ezt követően MINDENKI kap egy kis kezdő szettet, bambusz tálcával, benne gaiwan, kiöntő, szűrők és csészék. Ezzel alapvetően kínai, illetve tajvani teákat fogunk készíteni, mert arra való. Rövid eszközismertetőt követően munkához látunk, és finomabbnál finomabb teákat fogunk elkészíteni és elfogyasztani. Fehérrel kezdjük, majd zöld, oolong, fekete következik, és persze puerh a végére.  Miközben szépen haladunk lépésről lépésre, választ kaptok a felmerülő kérdéseitekre is.

1.3 Árak és benefitek

AZ ALAPKURZUS ÁRA: 7800 Ft.
A Kezdő vagy gyakorló szett kedvezményes áron elvihető a tanfolyam végén: 19600 Ft helyett 14900 Ft-ért, aki szeretne tovább teázni 🙂 ezt majd eldöntitek, mindenben segítünk.

Nagyon sokat gyakorolunk amíg rögzülnek a mozdulatok, a teakészítés ritmusa, és mondhatni alapszintű jártasságra tesztek szert.

 

1.4 Jelentkezés és tudnivalók

Foglalás lehetőség szerint e-mailben az info@flyingbirdteahouse.hu címen, vagy telefonon: (36)-(70) – 357 9371. Fizetés a helyszínen (hétköznap ) vagy utalással. Az kurzus ára: 7800 Ft. A kis létszám miatt a befizetést legkésőbb három nappal a workshop előtt előre kérjük megejteni, különben a jelentkezést nem tudjuk figyelembe venni. A befizetést követően kapott számlát kérjük a részvételhez hozd magaddal.

Lemondási feltételek:
 24 órával kurzus előtt: 100% fizetendő
 24-72 órával kurzus előtt: 50% fizetendő. A kurzuson való részvétel tetszőlegesen átruházható másra.
A kurzusok elmaradásról (lemondások, vagy bármi más külső ok) mindenkit időben – több nappal a kurzus előtt tájékoztatunk!

1.5 Továbbfejlődési lehetőség

A teázás örök szenvedélyeddé válhat, amely testileg és lelkileg is jobb kondícióba hoz, egyfajta felüdülést jelent a nap során.

2. BEVEZETÉS A JAPÁN TEÁK VILÁGÁBA

2.1 Részletes tematika

1. A japán teaszertartás eredete, története, kulturális háttere

2. Legfontosabb teafajták és előállítási módjuk

3. Leghíresebb termővidékek és teáik (Shincha, Sencha, Gyokuro, Matcha)

4. Japán teás eszközök és kerámiák ismertetése (jellemző formák és anyagok)

5. Az egyes teafajták fogyasztásához kapcsolódó ismeretek, elkészítési módok

6. Az elkészítést befolyásoló paraméterek: vízminőség, hőfok, áztatási idő

7. Teakészítés a gyakorlatban

2.2 A tanfolyam menete

A tanfolyam egy hosszabb, rendszerezett, elméleti szakasszal indul, amely a tematika szerint épül fel. Ezt követően MINDENKI számára biztosítunk eszközöket, amelyek alkalmasak az egyes teafajták elkészítésére. Bemutatjuk az eszközöket és használatukat, majd együtt (mindenki magának 🙂 ) elkészítünk egy Sencha, egy Gyokuro és egy Matcha teát. Nagyon fontos, hogy a teát ti magatok is elkészítsétek, hogy a későbbiekben otthon is bátrabban próbálkozzatok.

2.3 Árak és benefitek

A TANFOLYAM ÁRA: 7.800 Ft.
Minden résztvevőnek biztosítunk eszközöket a teák elkészítéséhez .

2.3 Jelentkezés és tudnivalók

Foglalás lehetőség szerint e-mailben az info@flyingbirdteahouse.hu címen, vagy telefonon: (36)-(70) – 357 9371 . Fizetés a helyszínen (hétköznap ) vagy utalással. Az kurzus ára: 7800 Ft. A kis létszám miatt a befizetést legkésőbb három nappal a workshop előtt előre kérjük megejteni, különben a jelentkezést nem tudjuk figyelembe venni. A befizetést követően kapott számlát kérjük a részvételhez hozd magaddal.

Lemondási feltételek:
– 24 órával kurzus előtt: 100% fizetendő
– 24-72 órával kurzus előtt: 50% fizetendőA kurzuson való részvétel tetszőlegesen átruházható másra.
A kurzusok elmaradásról (lemondások, vagy bármi más külső ok) mindenkit időben – több nappal a kurzus előtt tájékoztatunk!

HALADÓ SZINTŰ TEA TANFOLYAM

3.1 Teafajták, termőhelyek, eszközök, szertartások

Teás ismereteink gyarapítását és elmélyítését megcélozva időközönként, jellemzően havonta egy alkalommal tartunk egy olyan speciális előadást, amelyben teás régiókat, speciális teafajtákat vagy eszközöket mutatunk be, illetve a teaszertartáshoz kapcsolódó fogalmainkat bővítjük.

A puerh tea Yunnan tartomány (Dél-Kína) határain belülről származó, gyakran ősi teafákról szedett, napon szárított, egyedi eljárások szerint készülő, különleges karakterű tea, amely utóérésen megy keresztül és öregítésével egyedi összetételű és aromájú teaspecialitás áll elő. Ezt a teafajtát járjuk körbe alaposabban.
TEMATIKA
A puerh tea kultúrtörténeti jelentősége
Termelési feltételek, népességi és a geológiai viszonyok
A puerh tea tartalma és belső értékei
A puerh tea két alaptípusa, sheng és shu
Gazdálkodási mód és felhasznált levélzet
Szedés és feldolgozási mód
Préselési technológiák és formaváltozatok
A puerh tea tárolása
Leghíresebb teás régiók, hegyek és falvak
A puerh tea értékelése
Teakészítés (mindenki külön eszközökkel)

Részvételi díj: 5800 Ft/fő;
—–
A tanfolyam második felében mindenki készít puerh teát yixingi agyag kannában :), ezért a részvételi létszám limitált, max. 10 fő.
Köszönjük, várunk benneteket szeretettel, nem fogunk unatkozni 😀

3.2 Jelentkezés, ár és tudnivalók

Foglalás lehetőség szerint e-mailben az info@flyingbirdteahouse.hu címen, vagy telefonon (36)-(70) – 357 9371 . Fizetés a helyszínen (hétköznap) vagy utalással. A kis létszám miatt a befizetést legkésőbb három nappal a tanfolyam előtt előre kérjük megejteni, különben a jelentkezést nem tudjuk figyelembe venni. A befizetést követően kapott számlát kérjük a részvételhez hozd magaddal.

Lemondási feltételek:
 24 órával kurzus előtt: 100% fizetendő
 24-72 órával kurzus előtt: 50% fizetendő. A kurzuson való részvétel tetszőlegesen átruházható másra.
A kurzusok elmaradásról (lemondások, vagy bármi más külső ok) mindenkit időben – több nappal a kurzus előtt tájékoztatunk!

4. TEA TANFOLYAM BARISTÁKNAK

és vendéglátóipari szakembereknek

A tanfolyam célja, hogy profi teakészítővé váljatok, vendégeiteknek esztétikus módon, biztos kézzel, hagyományosabb vagy modernebb eszközökkel is finom teát tudjatok készíteni. Ezt szeretnénk háttérismeretekkel és gyakorlati fogások bemutatásával elősegíteni. A tanfolyamon kiosztunk egy vázlatos tananyagot a legfontosabb tudnivalókkal, amelybe jegyzetelni tudtok és a későbbiek során is segítségetekre lesz. A tanfolyam végén a sikeres résztvevők kapnak egy igazolást a részvételről, amelyben felsoroljuk a tanfolyamon érintett témákat és gyakorlati tudást.

4.1 Tematika

1. A teanövény bemutatása
2. A tea felfedezése és művelésbe vonása
3. A tea történelme és elterjedése 
a világban
4. Teatermő területek (Kína, Japán, India, Tajvan)
5. Teafajták és feldolgozási mód (fehér, zöld, oolong, fekete-vörös, puer)
6. A tea minősége: osztályozási rendszerek, frissesség és lejárati idő, helyes tárolás
7. A teakészítés alapjai: vízminőség és vízhőfok, adagolás, áztatási idő
8. Teakészítés hagyományos eszközökkel (gyakorlat)
9. Teakészítés modern eszközökkel (gyakorlat)
10. Vízforralás és hőfokmérés egyszerűen
11. Teakészítés és kommunikáció kávéorientált vendégekkel
12. A teakóstolás alapjai (minőség, íz, aroma, hatások)
13. Ráadás: ízesített teák, virágok, a tea sütése, keverése más italokkal, a tea mint kísérőital

4.2 A tanfolyam menete

A tanfolyam egy hosszabb, rendszerezett, elméleti szakasszal indul, amely a tematika szerint épül fel. Ezt követően MINDENKI számára biztosítunk eszközöket, amelyek alkalmasak az egyes teafajták elkészítésére. Bemutatjuk az eszközöket és használatukat, majd együtt (mindenki magának 🙂 ) elkészítünk egy japán zöld, egy kínai zöld jázmin és egy kínai oolong teát szertartásosan, majd egy kínai zöld teát és egy tajvani fekete teát modern eszközökkel.

4.3 Jelentkezés és tudnivalók

Foglalás lehetőség szerint e-mailben az info@flyingbirdteahouse.hu címen, vagy telefonon: (36)-(70) – 357 9371 . Fizetés a helyszínen (hétköznap ) vagy utalással. Az kurzus ára: 19500 Ft. A kis létszám miatt a befizetést legkésőbb három nappal a workshop előtt előre kérjük megejteni, különben a jelentkezést nem tudjuk figyelembe venni. A befizetést követően kapott számlát kérjük a részvételhez hozd magaddal.

Lemondási feltételek:
– 24 órával kurzus előtt: 100% fizetendő
– 24-72 órával kurzus előtt: 50% fizetendőA kurzuson való részvétel tetszőlegesen átruházható másra.
A kurzusok elmaradásról (lemondások, vagy bármi más külső ok) mindenkit időben – több nappal a kurzus előtt tájékoztatunk!


5. KÉPEK A KEZDŐ SZINTŰ TEA TANFOLYAMRÓL

6. KÉPEK A HALADÓ SZINTŰ TEA TANFOLYAMRÓL

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.

Kitűzés a Pinteresten