PRIVÁT KÓSTOLÓK

TEAKÓSTOLÓ PROGRAM CÉGEKNEK, BARÁTI TÁRSASÁGOKNAK, CSALÁDTAGOKNAK

Kérésetekre létrehoztunk néhány olyan lehetőséget illetve szolgáltatást, amelynek keretében ELŐZETESEN EGYEZTETETT IDŐPONTBAN barátaitokkal, kollégáitokkal vagy családtagjaitokkal együtt ismerkedhettek meg a teákkal.  Foglalás és időpont egyeztetés e-mailben az info@flyingbirdteahouse.co.hu címen, vagy telefonon: +36 70 601 3110 lehetséges.


I) Bevezető teakóstolás: a teázással ismerkedőknek >>
II) Oolong tea kóstolás: ritka, különleges oolongok bemutatása >>
III) Puer tea kóstolás: ismerkedés a puer teák világával >>
IV) Japán tea kóstolás: a japán zöld teafajták bemutatása és elkészítése >>

Egy ilyen „közös beavatáson” velük együtt élvezhetitek a különleges ízeket és aromákat, a teázás hangulatát, illetve a teafajtákhoz kapcsolódó tudnivalókat és történeteket is megosztjuk veletek. A kóstolás során szép környezetben láthatjátok vendégül ismerőseiteket. A mi szerepünk ebben a ráhangolás, a teák bemutatása és a kapcsolódó ismeretek megosztása. A programot igény szerint, előzetes megbeszélés során együtt alakítjuk ki. Segítünk kiválasztani a teákat, javaslatot teszünk a kóstolási sorrendre és a program menetére, majd szemléltetjük a teákat és elkészítésüket a társaságnak.

Alapvetően két alternatívát kínálunk, amelyektől igény szerint természetesen eltérhetünk. A teakóstolás személyes hangvételű, lényege az együttlét és a teák adta öröm közös átélése, ezért előzetesen és a program során is folyamatosan figyelembe vesszük a társaság igényeit. A kóstolás végén elidőzhettek még nálunk, illetve kedvetek szerint további teákat kóstolhattok.

Foglalás és időpont egyeztetés e-mailben az info@flyingbirdteahouse.co.hu címen, vagy telefonon: +36 70 601 3110 lehetséges.

I. KÖNNYŰ, BEVEZETŐ TEAKÓSTOLÁS MAXIMUM 12 főre

(kb. 2-2,5 óra) 3000 Ft /fő, de minimum 18000 Ft.
Maximum öt általatok vagy általunk kiválasztott ízletes, hagyományos tea bemutatása és elkészítése. Közben alapozó tudnivalók, teafajták, eszközök ismertetése. Ha igénylitek kis időközökre magatokra hagyunk benneteket, hogy gyakorolhassatok, beszélgethessetek, ekkorra már biztonsággal kezelitek a forralót és az eszközöket.
KINEK AJÁNLJUK: azoknak a teakedvelőknek, akik eddig filteres teát ittak, vagy minőségi változásra vágynak és kipróbálnák a teázás tudatosabb, hagyományosabb formáit. A kóstolás végén elidőzhettek még nálunk, illetve kedvetek szerint további teákat kóstolhattok.

II. OOLONG TEA KÓSTOLÁS MAXIMUM 12 főre

(kb. 2-2,5 óra) 3500 Ft /fő, de minimum 20000 Ft.
Maximum öt, általatok vagy általunk kiválasztott ritka és különleges oolong tea bemutatása és elkészítése, közben a termőterületekhez és teákhoz kapcsolódó speciális információk megosztása. A kóstolón bemutatjuk mindhárom fő oolongfajta teáit, a zöld oolongokat, a dancong teákat és a wuyi hegyi teákat, de ha valaki csak az egyik csoporttal szeretne alaposabban megismerkedni, arra is van lehetőség. Az elkészítésre szánt tételeket együtt választjuk ki.
KINEK AJÁNLJUK: azoknak a teásoknak, akik már számos fajtát kipróbáltak és valami különlegességre vágynak. Változatos teakínálatunkat folyamatosan bővítjük, lehetőséget teremtve új ízek és érzetek megtapasztalására. A kóstolás végén elidőzhettek még nálunk, illetve kedvetek szerint további teákat kóstolhattok.

III. PUER TEA KÓSTOLÁS MAXIMUM 12 főre

(kb. 2-2,5 óra) 3500 Ft /fő, de minimum 20000 Ft.
Maximum öt, általatok vagy általunk kiválasztott sheng és shu puer tea bemutatása és elkészítése, közben a két fajtához kapcsolódó speciális információk (teahegyek, feldolgozási mód, évjáratok) ismertetése. Yunnanban a magas hegyek és mély völgyek között, minőségben és tartalomban is jelentős eltérések mutatkoznak az egyes termővidékek teáiban, amelyeket mint a boroknál, régiók, évjáratok és készítők szerint jegyeznek. Ez a tea minél öregebb annál finomabb és értékesebb. A kóstolón bemutatjuk a sheng és shu teák közötti lényeges eltéréseket, az érlelési módokat és a legfontosabb termővidékeket. Az elkészítésre szánt tételeket együtt választjuk ki.
KINEK AJÁNLJUK: azoknak a teásoknak, akik már számos fajtát kipróbáltak és valami különlegességre vágynak. Jó alkalom ez arra, hogy a puer teák világán belüli tagozódás és minőségi osztályozás irányában alaposabban tájékozódjatok. A kóstolás végén elidőzhettek még nálunk, illetve kedvetek szerint további teákat kóstolhattok.

IV. JAPÁN ZÖLD TEA KÓSTOLÁS MAXIMUM 8 főre

(kb. 2-2,5 óra) 3800 Ft /fő, de minimum 22000 Ft.
Maximum öt, általatok vagy általunk kiválasztott japán tea elkészítése, amelyek közül az utolsó egy matcha tea. Teázás közben bemutatjuk a senchához, gyokurohoz és matchához kapcsolódó termesztési, szedési és feldolgozási sajátosságokat, és szót ejtünk a japán teakultúráról és eszközökről. A kóstolás végén mindenkinek készítünk egy matchát.
KINEK AJÁNLJUK: azoknak a teásoknak, akiket kifejezetten a japán zöld teák érdekelnek, illetve kérdéseik vannak a japán teák helyes elkészítésével kapcsolatban. A kóstolás végén elidőzhettek még nálunk, illetve kedvetek szerint további teákat kóstolhattok.

Foglalás és tudnivalók

Foglalás és időpont egyeztetés e-mailben az info@flyingbirdteahouse.co.hu címen, vagy telefonon: +36 70 357 9371 lehetséges.

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.

Kitűzés a Pinteresten