JELENTKEZÉS A PROGRAMOKRA:

Minden eseményre jelentkezni és érdeklődni e-mailben az info@flyingbirdteahouse.hu címen, vagy telefonon: (36)-(70) – 357 9371 lehet. Azért szükséges az előzetes regisztráció, hogy a résztvevők a megfelelő számban valóban jelen legyenek, biztosítva a programok jó hangulatát, atmoszféráját és a rendelkezésre álló erőforrások kihasználását. Megértéseteket köszönjük 🙂

2019. szeptember 19. csütörtök, 17.30 – 21.00 A kínai és a japán teakultúra hagyományos eszközei

Ez alkalommal megismerhetitek, hogy az egyes teafajtákhoz milyen eszközöket használnak tradicionálisan, illetve mi magunk milyen szempontokat vegyünk figyelembe az okos választáshoz. Tulajdonképpen minden tea elkészíthető porcelán, mázas kerámia vagy agyag eszközben, de az eredmény anyagösszetétel, anyagvastagság, forma, űrméret és kitöltési sebesség függvényében mindig más lesz.
Az előadást egy kínai és egy japán szekcióra bontjuk és a teákból kiindulva foglalkozunk a főbb porcelán, kerámia és agyagféleségekkel. Az előadáson nem lesz módunkban kipróbálni minden teát és edényt, de az eszközöket megszemléljük és kézbe vesszük. A bemutató során finom teákat kóstolunk.
Főbb témák: A teafeldolgozás fejlődése történelmi koronként; A teakészítés fejlődése történelmi koronként; A teakészítés hagyományos eszközei; Híres égetőkemencék, kerámia városok és stílusok; Híres mázak és mintázatok; Teafajták és eszközök párosítása (Yixing kannák és teafajták párosítása. )

A részvételi díj 2900 Ft/fő teákkal

Helyszín: 1072 Nyár utca 10, Budapest

Az eseményre jelentkezni és érdeklődni e-mailben az info@flyingbirdteahouse.hu címen, vagy telefonon: (36)-(70) – 357 9371 lehet.

2019. szeptember 20. péntek, 18.00 – 21.00 Matcha mesék, habbal

Ezen az estén elmeséljük nektek a matcha tea történetét, mesélünk a zöld, habos ital eredetéről, a teacserjék termesztéséről, nemesítéséről és a tea feldolgozásáról, híres teaházakról, teáscsészék évszázadok óta változatlan motívumairól… a japán teaszertartás, ill. teaművészet több száz éves tradíciójáról. Arról is, hogy nem minden matcha, ami porított zöld tea, de a legtöbbet mégis a tea elkészítésével, és a kóstolással foglalkozunk majd, összehasonlítva az egyes fajtákat, sőt, akár más, leveles teákat is bevetünk a kóstoló folyamán. Természetesen nem maradhatnak el a matchával készült édességek, sütik sem. Az est folyamán elkészítjük a mindennapi fogyasztásra szánt matchát, de megkóstolhatjátok a minden tekintetben legmagasabb minőséget képviselő teákat is. Az eseményen sok-sok információt osztunk meg veletek a matcha teáról, de kicsit kötetlenebb, lazább formában, mint a tanfolyamainkon. Ha hallottál már erről a teáról és felkeltette az érdeklődésedet, vagy csak szeretnéd végig kóstolni a teaház matcha teáit egy oldott hangulatú, kellemes program keretében, akkor várunk szeretettel!

A részvételi díj 4400 Ft/fő teákkal és matchás édességekkel, sütikkel.

Helyszín: 1072 Nyár utca 10, Budapest

Az eseményre jelentkezni és érdeklődni e-mailben az info@flyingbirdteahouse.hu címen, vagy telefonon: (36)-(70) – 357 9371 lehet.

2019. Október 03. Csütörtök, 12 Teamester / közös teakészítés: Wuyi oolong teák

Az utóbbi időben azt vettük észre, hogy a KÖZÖS TEAKÉSZÍTÉS nagy örömet okoz számotokra. Ennek a programnak pont az a lényege, hogy általunk biztosított, vagy akár hozott eszközökkel egy-egy termővidék vagy teafajta 4-5 teáját készítjük el közösen, több körben. A teákat mi adjuk, olyan teasort választunk, amelyek elkészítésekor vagy kóstolása során jobban kell figyelni a főzésre és az ízekre. Az eszközöket előkészítjük nektek, csészéket, gaiwanokat és kannákat kaptok, vagy hozhattok magatokkal kedvenc darabokat is. Időtartam 150 perc.
A program menete:
1. Kicsit megismerjük a teákat vagy a vidéket, max 20 percben.
2. Elkészítjük a teákat, miközben megvitatjuk a legjobb tapasztalatokat.
3. Lehetőség szerint megkóstoljuk egymás főzeteit.
A teasor: Ezer mérföld aroma; Jiu Qu Xi Rou Gui; Shu Xian; Da Hong Pao extra;

A részvételi díj 3800 Ft/fő AMELY LEVÁSÁROLHATÓ

Helyszín: 1072 Nyár utca 10, Budapest

Az eseményre jelentkezni és érdeklődni e-mailben az info@flyingbirdteahouse.hu címen, vagy telefonon: (36)-(70) – 357 9371 lehet. KÉRJÜK GYAKORLOTT TEÁSOK JELENTKEZZENEK, akik már valamilyen tea tanfolyamon részt vettek. 12 teás embert várunk 🙂

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.

Kitűzés a Pinteresten