Leírás
Származás | Kína, Yunnan, Menghai |
Gyártási év | 1996 |
Jártasság | Haladó szint |
Koffein | Koff+++,nagyon erős tea |
Jelleg | Szárazon barnásvörös, zsíros, fényes felületű, szorosra préselt tégla, levelei egyenletesen húsosak, egészségesek, illatosak. Első felöntéseiben az érlelt, pirított, datolyás illat, később a tiszta, öreg, földes íz dominál. Szépen változó, nagyon komplex öreg tea, csodás színű, gesztenyebarna főzete sima, édes, olajos, enyhén földes bevonatot képez. Aromája tartósan jelen van száj, garat és orr környékén egyaránt. Mivel nagyon finom, érdemes töménységét tompítani a tea óvatos adagolásával, így minden nap fogyasztható. Nagyon izgalmas, ahogy a telt, édes íz fokozatosan tisztul és chenxiang-ba, klasszikus öreg ízbe vált. Visszatérő íze szájban és torokban édes, míg az orrjáratokat az ódon illat járja át. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 95 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel. |
Érdekes |