Leírás
Származás | Japán, Kyoto, Ujitawara |
Szedési időszak | 2022 május |
Jártasság | Haladó szint |
Koffein | Koff++, mérsékelten erős tea |
Jelleg | Három hetes árnyékolás után szedett minőségi szártea, mely főleg levélvégeket, levélereket tartalmaz, melyek kimagasló minőségű gyokuro teákról származnak, kiegészítve 20-30% klasszikus gyokuro levéllel. Az árnyékolás során klorolfilban rendkívül gazdag rügyek fejlődnek ki, ettől édesebb, zöldebb egy gyokuro a teljes napfényen fejlődő sencha teáknál. Íze rendkívül édes, tömény, de ereje azért kisebb mint a klasszikus, csak leveleket tartalmazó gyokuróké. Nevét a vizen lebegő száracskákról kapta, melyek megidézik a tavon pihenő vadludak (gan=vadlúd) látványát.Édes, borsópüré illat, kifinomult ízvilágú, sűrű, telt korty és hosszú utóíz jellemzi. Az édesség mellett enyhén paprikás, pikáns, borsos jelleg teszi még komplexebbé.GYOKURO 3 hetes árnyékolás után szedett rügytea, gőzölés, hűtés, sodrás-formázás, szárítás, válogatás. |
Elkészítés | Hagyományos japán stílusú elkészítése hosszú, 2-3 perces első, majd több rövid felöntéssel, 40-60 fokos lágy vízzel. Lágyabb ízek eléréséhez használjunk jobban visszahűtött vizet több, rövid felöntéssel. |
Érdekes | Japán teáinkat közvetlenül kistermelőktől szerezzük be, eredeti 100 grammos csomagolásban. Ujitawarai japán partnerünk a legrégebbi, több mint 15 éves kapcsolat. Ujitawara az Uji-teavidék – Wazuka mellett – talán legjobb adottságú kistelepülése. |