Leírás
Származás | Japán, Kyoto, Ujitawara | ||||
Szedési időszak | 2022 május eleje | ||||
Jártasság | Kezdő szint | ||||
Koffein | Koff+++, Erős tea | ||||
Jelleg | A fukamushi tea (hosszan gőzölt tea) Shizuokából származik, Kakegawa és Kikugawa környékéről és mára egész Japánban, – beleértve Kiotót (Uji) is – elterjedt. A levelek átlagos gőzölési ideje 20-40 másodperc közé ésik, egy fukamushit pedig akár 2 percig is “puhíthatnak”. Ezáltal a forró vízzel felöntött levelek könnyebben oldódnak, erősebb, testesebb, mélyebb zöld felöntéseket eredményezve. A Fukamushi teák inkább a hétköznapi minőségű kategóriába tartoznak, ugyanakkor egyre több minőségi, a hosszabb gőzölést a magas minőségű levelekhez igazítva használják, így sok extra tea jelent meg a kategóriában. A legklasszikusabb fukamushi teákban egy kis pirított, édes íz egészíti ki a mély, nyersebb zöld ízeket, ebben a teában is harmonikusan van jelen mind a két karakter. Kezdő teának ajánljuk, Sencha Saemidori teánk pedig a fukamushik prémium kategóriáját mutatja meg. Nyáron, hideg vízzel készítve a legkiválóbb frissítők közé tartoznak! | Elkészítés | Hagyományos japán stílusú elkészítése elsőként 30-60 mp-es, majd rövidebb felöntésekkel, 50-60 fokos lágy vízzel. Lágyabb ízek eléréséhez használjunk jobban visszahűtött vizet több, rövid felöntéssel. A tea szoba hőmérsékletű, de akár hideg vízzel is elkészíthető. | Érdekes | Japán teáinkat közvetlenül kistermelőktől szerezzük be, eredeti 100 grammos csomagolásban. Ujitawarai japán partnerünk a legrégebbi, több mint 15 éves kapcsolat. Ujitawara az Uji-teavidék – Wazuka mellett – talán legjobb adottságú kistelepülése. |