Leírás
Származás | Japán, Kyoto, Ujitawara, Uji-teavidék |
Szedési időszak | 2022 május közepe |
Jártasság | Haladó szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | Klasszikus kiotói, kistermelői sencha teáink közül évek óta a legnépszerűbb fajta. Karakterében ott van a lágy zöld karakter mellett az erősebb senchákra jellemző vastagabb, kicsit pirított ízvilág is. Az Ichibancha (első szedés) szezon közepén, május derekán szedett, Yabukita cserje leveleiből készített erős tea. |
Elkészítés | Hagyományos japán stílusú elkészítése 3-5 hosszú, 1-2 perces felöntéssel, 60-80 fokos lágy vízzel. Lágyabb ízek eléréséhez használjunk jobban visszahűtött vizet több, több, rövid felöntéssel. |
Érdekes | Ujitawarai teáinkat közvetlenül kistermelőktől, kis cégektől szerezzük be, eredeti 100 grammos csomagolásban. Ujitawarai japán partnerünk a legrégebbi, több mint 10 éves kapcsolat. Ujitawara az Uji-teavidék – Wazuka mellett – talán legjobb adottságú kistelepülése. |