Leírás
Származás | Kína, Yunnan, Simao |
Gyártási év | 2023 |
Jártasság | Haladó szint |
Koffein | Koff++, Mérsékelt tea |
Jelleg | A tealevelek apró, zsenge, finoman sodort, illatos halmot képeznek. Ez egy teljesen szokatlan yunnani tea, állagában és aroma- világában egyaránt. A füstös, gyantás illatok teljesen hiányoznak belőle, helyette édes, intenzíven virágos, parfümös főzetet kóstolhatunk. Az első felöntések kicsit sós, tenger és zsenge sárgarépa ízét nagyon hamar édes, fűszeres, virágos karakter váltja fel, amelyben szegfű és labdarózsa illat keveredik a zöldséges aromákhoz. Ez a komplexitás egyrészt gyönyörű, mindemellett a tea megőrzi zöld teás karakterét is. Ritkán lehet mondani egy zöld teára, hogy szép, de ez koncentráltan illatos és vonzó 🙂
Főzetének tiszta ragyogása és világos-almahús színe is harmóniában áll csodálatos, gyengéd, ám vidám jellegével. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 70 C° fokon, 20-30 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 70 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes | Yunnanban a zöld tea termesztésnek csupán néhány évtizedes története van. A japán megszállás és a Második Világháború ideje alatt a keleti, hagyományosan zöld teákat termesztő tartományokban akadozott a szüret. Ezért Pekingből teahivatalnokokat küldtek Yunnanba, az egyetlen olyan tartományba, amelyet nemigen érintettek a nemzetközi konfliktusok , hogy próbálkozzanak a helyi fajtákból zöld teákat előállítani. Egész Yunnanból gyűjtöttek rügyeket, de a legalkalmasabbnak az északibb részek, és magasabb régiók, Simao, Lincang, Dali és Baoshan hegyeinek teái bizonyultak. |