2023 MAOCHA gushu felfedező válogatás | Xishuangbanna és Lincang, 8*8 g

2023 MAOCHA gushu felfedező válogatás | Xishuangbanna és Lincang, 8*8 g

16 500 Ft

Sheng puer kóstoló válogatás. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás: Yunnan
Gyártási idő: 2023 tavasz
Jártasság: Profi szint
Koffein: Koff+++, erős
A maocha gushu sütött, gyúrt, napon szárított yunnani vad tea, amelyet lepréselve sheng puer teát kapunk. A maocha a puer teák alapanyagát képezi, de a tavaszi szedések szálas változatait is érdemes kipróbálni. A maocha annyival több a zöld teánál, hogy hatásában nemcsak éberségfokozó és emésztést serkentő, de az egész testet átjárja és energizálja. Az éberségfokozó hatás inkább egy lendület és kedvfokozó hatásként érzékelhető, a tea nemcsak a szájpadlásban, de az egész nyelőcsőben és garatban édes érzetet kelt. A maocha teát nagyon jó inni, mert erdő illata, mézes aromája és erjedt gyümölcsös íze mellett 2-3 óráig is eltart a tea okozta feldobódott érzés és a vaskos, finom utóíz.

A válogatásban szereplő teák mind öreg fákról szedett változatok, így aki szeretné kipróbálni különböző teahegyek ízét, végigkóstolva a válogatást megérzi a különbséget ízben és teaerőben egyaránt.

Jelleg: 8 *8g maocha sheng puer 2023 évjárat teái

BANPEN, Menghai régió, Xishuangbanna
Hekai és Bulangshan között elhelyezkedő falu, nem messze Lao Banzhangtól, így ízben és teaerőben is hasonló, gyümölcsös, kesernyés.

NAKA, Mengsong, Menghai, Xishuangbanna
Kellemes, édes, gyümölcsös ízű, különlegesen illatos tea, nagy teaerővel. Naka falu egy kisebb Lahu település Menghai városkörzet, Mengsong mellett. Kevés, megközelítőleg 33ha  teaerdőt gondoznak a közepes levélfajtájú (zhong xiao ye zhong ) variánsból. A falu 1600-1700m magasságban található a részben trópusi égövi, nagyon csapadékos  Xishuangbanna területén. Ennek köszönhetően nagyon erős karakterű teáról beszélhetünk.

XI GUI, Bangdong, Lincang
Xi Gui termővidék Lincang prefektúra Bangdong régiójában, a Mekong folyó partján helyezkedik el. Egyedi mikroklímájának és rendkívül jó talajadottságainak köszönhetően az itteni teafák leveleiből csodásan finom tea készül. Xi Gui-t Lincang Banzhangjának tartják, hiszen ahhoz hasonlóan erős, testes és gazdag aromájú puer teák származnak erről a vidékről, amelyek messze tartalmasabbak, mint más falvak teái.

LAO MANE, Menghai, Xishuangbanna, Bulangshan
Keserű, édes, erős és fáradhatatlan. A nagy teaerő mellé járó keserűség édesbe fordultával csodálatosan hosszú utóízű, édes rímű, fűszeres ízű teát iszunk. Lao Man E falu Bulangshan régió legöregebb és legnagyobb teával foglalkozó települése. Mindenben erős, ízben, keserűben és vad, erdei illatokban.

HUANG CAO LIN,Shuangjang, Lincang
Magashegyi teakertek (1800-2100m) lincangi teája, amely erős, növényi ízeivel és gyümölcsös aromáival igazi Lincangi,ásványos aromájú, illatos sheng.

NA JIAO, Shuangjiang, Mengku, Lincang
Mengku régió egyik legrégebbi teás faluja. Szintén magashegyi régi teakertjeiről híres (1800m), egyike a hét környékbeli híres teafalunak.

HE KAI, Menghai, Xishuangbanna, Bulangshan
A Hekai teák között egy nagyon egyedi ízvilágú, nem túl erős teát kóstolhatunk, amely erősen zöldfűszeres, virágos illatú, érdekes főzetű, élvezetes tea. Hekai szintén Menghai régióban található.

Zi Juan, Yiwu, Xishuangbanna
Yiwu lila rügyek, ezúttal nem vörös teának, hanem shengnek feldolgozva 🙂

További információk

Kiszerelés

teljes lepény / 200g (-10%), válogatás, aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)