Leírás
Származás | Kína, Yunnan, Simao |
Gyártási év | 2023 |
Jártasság | Kezdő szint |
Koffein | Koff+, Gyenge tea |
Jelleg | Kizárólag kézi szedésű, napon szárított rügytea, ami a fujiani változatához képest mézesebb, teltebb. Korai szedésű levelek, még az új sarj kinyílását megelőzően, a szorosra zárt rügyeket szedik le. Finom, természetesen édes, krémes főzetet ad, a yunnani változat kicsit zsíros, talán füstös aromájúnak hat, de az íze mézédes. A zsíros és édes aroma együtt nagyon különlegessé teszi ezt a teát. A fujiani fehérekhez képest a más alapfajta teljesen eltérő ízt eredményez. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80-90 C° fokon, 1-2 perces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 80-90 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |