A Császárné Kedvence | Jázmin csigák 2022 LOT 2023.03

A Császárné Kedvence | Jázmin csigák 2022 LOT 2023.03

3 500 Ft

Éteri tisztaságú és frissességű jázmin zöld tea elsőrangú rügyekből. Koff+++, kezdő

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Kína, Fujian
Gyártási év 2022
Jártasság Kezdő szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Édes, egyben picit fanyar, lágy, egész szájüreget betöltő csuparügy jázminos zöld tea. Az elegáns, citrusos fanyar ízhez tökéletesen arányos, színtiszta jázmin aroma csatlakozik. Gyönyörű, kövér, ép rügyekből álló csigák bomlanak ki a vízben. Rügypihéktől ragyogó halványsárga felöntései az egész szervezetre frissítően hatnak. Látványában és ízében is felemelő tea.

A jázminvirággal való ízesítés Perzsiából származik, Kínába a 3. században került, majd a Song dinasztia idején 10-13 század lett népszerű.

A jázmin gyógyhatásai

A HKO (hagyományos kínai orvoslás) a jázmin virágzatot gyógynövényként is számon tartja, mindamellett, hogy gyakori alapanyaga a távol-keleti szépítő és illatszereknek. Hatásait tekintve, úgy tartják, csillapítja a fájdalmakat, csökkenti a vizesedést, méregtelenít, erősíti az immunrendszert, harmonizálja a test energiáit. Friss, tiszta illata semlegesíti a kellemetlen szagokat. Segít kezelni a szív és érrendszeri betegségeket kísérő tüneteket, mint szívdobogás, nehéz légzés, fejfájás, szédülés.
Nők számára a bőrszépítő tulajdonságait is érdemes kiemelni, hiszen a nemkívánatos foltok és elszíneződéseinek hatásos és kíméletes ellenszere.
Mérsékli a kimerültség lelki tüneteit, nyugtató, stresszoldó hatású, segít álmatlanság esetén.
Hosszú távon fogyasztva segít megelőzni a cukorbetegség kialakulását, harmonizálja a gyomrot, csillapítja az alhasi görcsöket.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80 C° fokon, 30-40 másodperces felöntésekkel lehet áztatni.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb.  fél evőkanál, 80 C° víz,  1 -2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

 

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart
  • No products in the cart.