Alishan GABA oolong – édes, karamelles GABA oolong 2023.01

Alishan GABA oolong – édes, karamelles GABA oolong 2023.01

4 580 Ft

Zamatos, sütőtök illatú, édes, karamelles GABA oolong . Koff+, Kezdő

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Alishan, Chiayi megye, Tajvan, magashegyi régió
Gyártási év 2023.01
Jártasság Kezdő szint
Koffein Koff+, Gyenge tea
Jelleg Természetesen édes, sütőtökös, citrusos ízű sütött GABA tea fűszeres, fahéjas, köményes kiegészítő aromákkal. A tea intenzív szakaszában felbukkannak a gyümölcsösebb, virágosabb jegyek is, a pörzs ízű, mézédes főzetben gyümölcsös, áfonyás savanyúságot fedezhetünk fel. Óarany színű, olajos textúrájú, telt ízű finomság. Örök kedvenc.

GABA: A szokásos zöld teák esetében alkalmazott eljárásokkal szemben a teát sütés előtt 10 órára vákumos anaerob erjesztésnek vetik alá, így a levelekben található glutaminsav gamma amino vajsavvá alakul (GABA). A γ-aminovajsav (röviden GABA) gátló hatású neurotranszmitter, amely összetett módon befolyásolja az agyi neuronok közti kommunikációt, mérsékli a szorongásos, izgalmi reakciókat, összességében csökkenti az ingerlékenységet. A GABA orális bevitelét követő felszívódást jelenleg is vizsgálják. Ezekben a vizsgálatokban EEG segítségével értékelik, hogy a bevitelt követően hogyan változik a stresszreakció a központi idegrendszerben. A vizsgálatok eredményei még nem bizonyító erejűek, de japán tudósok mérései szerint GABA fogyasztása után 30-60 perccel kedvező változás állt be az ANS funkciókban (pulzus, emésztés, légzési frekvencia, a pupilla válasz) ami csökkent stresszre utalt.

A GABA ÍZE: Teában a GABA egy fokozottan édes főzetet eredményez, amely krémes, vajas és testes, emellett olajosan tiszta. A fermentációval a csersavtartalomból fakadó keserűség és összehúzó hatás teljesen eltűnik, a zöldséges, kukoricás, gazdag íz fokozódik, mintha finom zöldséglevest kortyolnánk.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80-85 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 80-85 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

vákumozott, eredeti 250g, aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart
  • No products in the cart.