Leírás
Származás | Kína, Hunan, Anhua, Furong hegy |
Gyártási év | 2023 |
Jártasság | Haladó szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | Az Anhua Fenyőtűket 1959-ben dolgozták ki Hunanban és nagyon hamar népszerű lett a tartományban. A teát egy rüggyel és egy zsenge levéllel szedik, majd több lépésben erősen sodorják, amíg sötétzöld, szoros tűcskéket formáznak a levelekből. Kenézetre nagyon hasonlít a gyokuro teára, és a több lépéses sodrás is, könnyen oldódó, tömény, édes teává varázsolja. A zsenge teában a virágos, magas aromák dominálnak, amelyeket szépen megtöltenek az édes, teltebb ízek. Magas minőségű, nagyon jó árérték arányú tea, amelyből a feldolgozási technológia magas szinvonala valóban a maximumot hozza ki. Alacsonyabb hőfokon készítve édesebb lesz a főzet.
Hunant leginkább mint az Aranyvirág Hei Cha hazáját ismerhetjük, pedig ezt a zöld teát is több, mint négyszáz éve készítik a tartomány Anhua járásában. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 70-75 °C fokon, 20-30 másodperces felöntésekkel lehet áztatni.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. fél evőkanál, 75 °C víz, 1 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |