Leírás
Származás | Kína, Zhejiang, Anji |
Gyártási év | 2024 |
Jártasság | Profi szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | Élénkzöld levelek és ezüstösen fénylő, halványsárga felöntések jellemzik ezt a magashegyi zöld teát. Intenzív csemegekukorica illatú, édes, tiszta, frissítő, elegáns tea. A lágy íz mögött erős hatás, magas koffeintartalom rejtőzik.
Az Anji Bai Cha vékony, hártyaszerű, sötét erezetű, különösen élénkzöld ecsetvonás, az illata virágos, az íze visszatérően édes. Rendkívül magas teanin szintje miatt könnyű, édes íze becsapós, hiszen az egyik legerősebb zöld teának számít. Szép mezőzöld, élénk szinű, mint amikor az árpa kezd kihajtani a földeken. Nevével ellentétben zöld tea, amely Anji megye Zhejiang tartományában tűnt fel a Song korban kb. 1000 éve, majd az elmúlt 200 évben lett újra népszerű. Száraz illatát az orchideához hasonlítják, a főzet aromája friss zöldségre, főképp cukorborsóra emlékeztet, üdén fűszeres, medvehagymás jegyekkel és lágyan citrusos zamattal. Megízlelve habkönnyű, mégis gazdag zöld tea, fogyasztásakor nem túl hivalkodó, de kifinomult és ragyogóan elegáns ízek fürdetik a nyelvet. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 70 C° fokon, 20-30 másodperces felöntésekkel lehet áztatni.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. fél evőkanál, 70 C° víz, 1 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |