Arany brokát – kincset érő yinzhen laobaicha lepény 2013 – áldozati tea

Arany brokát – kincset érő yinzhen laobaicha lepény 2013 – áldozati tea

9 850 Ft

Mézes-édes, érett aromájú, isteni finom Bai Hao Yin Zhen laobaicha. Teljes korong is rendelhető. Koff++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Kína, Fujian, Fuding
Gyártási év 2013
JártasságProfi szint  szint
Koffein Koff++, Mérsékelt tea
Jelleg” Gyönyörű, brokát textúrájú, puha, titokzatosan fénylő öreg tea. Illata a fermentált teák erjedt savanykásságának, az oxidált teák nehéz édességének, a fehér teákban rejlő exotikus gyümölcsök illatának és az öreg teákra jellemző földes-diós jelleg komplex, tartalmas elegye. A korty is ámulatba ejtő, az ember próbál mindent felsorolni ami eszébe jut, de sehogy nem ér a végére 🙂 Egyébként nem is kéne, csak szeretnénk támpontot adni a választáshoz, ezért ha bővebben kifejtjük az isteni finom ide  vonatkozó jelentését, akkor erre jutunk: aszalt barack, ananász, szegfűszeg, alma, hársméz, krumpli, ringló szilva, főtt dió, aszú bor és mandulatej az utóízben.

“Egyévesen tea, háromévesen orvosság, hétévesen kincs”, mondják az öreg fehér teákra, mert gyógyászati értéküket Kínában széles körben elismerik, az éréssel pedig jótékony hatásuk és élvezeti értékük is egyaránt nő. Az egyéves fehér tea még hideg természetű, friss és virágos aromájú, természetesen édes, szenzációs ízű. A három-négy évig tárolt fehér tea csendesebb, de sokkal tartalmasabb, érettebb jegyeket mutat. Mézesedik, sűrűsüdik, simul, a hűtő hatás megszűnik a teában. A hétéves tea egyre aromásabb és sűrűbb, nő az élvezeti értéke, természetes édességéhez mélyebb, földes, diós, olajos díszek csatlakoznak, amelyek kiemelik a sűrűjét. Ez a tea már meghaladta a hétéves kort, és bátran kijelenthetjük, hogy elérte a kincs kategóriát: tökéletesre érett préselt Ezüst Tűk, napsugárszínű felöntésekkel. További tárolás során a tea összetevőiben és aromájában kedvező változások történnek, a tealeves színe vörösebbre vált, az illékony aromák mézesebbek, nehezebbek, oxidáltabbak és komplexebbek lesznek. Szívből ajánljuk.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80-95 C° fokon, 30-40 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 80-90 C° víz,  1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

 

További információk

Kiszerelés

teljes lepény /300g (-10%), aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart
  • No products in the cart.