Asahina Gyokuro Okumidori – Noboru san teája- 2021 50g

Asahina Gyokuro Okumidori – Noboru san teája- 2021 50g

11 800 Ft

Noboru-san kézműves gyokuro teája. Kézzel szedett, édes gyokuro. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Japán, Shizuoka, Fujieda/Okabe
Szedési időszak 2021 május
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Noboru-san teája már tavaly is nagyon trükkös volt. Édes, marcipános finomság ez, de a yabukita kukoricás, umamis töménysége itt kevésbe van jelen, helyette az opálos, fogós, mézes-marcipánosízek dominálnak. A tea ritka erős, szertartásosan készítve pont elég egy fél napra. Maejima-san direktebb stílusú teáitól könnyen megkülönböztethető, csúcskategóriájú, hibátlanul felépülő gyokuro karakterrel rendelkező tea.

Háromhetes, sátras (komo) árnyékolás után kézzel szedett okumidori gyokuro, Japán aprócska, hagyományosan gyokuro termesztő vidékéről. Az okumidori cserjét sencha, gyokuro és matcha készítéséhez is használják, késői szedésű, apró levelű fajta. Általában könnyű, simulékony, szinte tejszínesen krémes teák készülnek leveleiből, még sencha esetében is inkább az édes és fanyar ízek dominálnak.

Eredeti, 50grammos tasakjában.

Elkészítés Hagyományos japán stílusú elkészítése elsőként 2-3 perces, majd rövidebb, félperces felöntésekkel, 40-70 fokos lágy vízzel, a víz hőmérsékletét felöntésenként emelve. Lágyabb, könnyebb ízek eléréséhez használjunk jobban visszahűtött vizet több, rövid felöntéssel.
Érdekes
Gyokuro no Sato: Okabe, a Gyokuro faluja.
Ha gyokuro, akkor Uji és Yame, a két, azonnal eszünkbe jutó kis tearégió, de van egy harmadik is, melyről jóval kevesebbet hallani. A most már Fujieda egyik kerületeként jegyzett településen, annak is az Asahina folyón túl fekvő területén is több, mint 100 éve készítenek gyokurót, ráadásul még ma is hagyományos technikákkal.  Ugyanakkor a helyi teafarmerek szép lassan itt is áttérnek a matcha gyártásra, követve a megnövekedett igényeket. Néhány tucatnyi teafarmer még kitart, remélhetőleg lesz utánpótlásuk. Asahina/Okabe híres még a különösen hangos sárkányokról is. A hegyek között gyakran csattogó viharok lejjebb, Fujieda felé felerősödve visszhangzanak. A helyiek így tartják: Ryusei, ahol a sárkányok laknak.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.