Asahina Gyokuro Okumidori – Shinya Maejima teája – 2021 50g

Asahina Gyokuro Okumidori – Shinya Maejima teája – 2021 50g

8 400 Ft

Shinya Maejima-san kézműves gyokuro teája. Kézzel szedett, tejszínesen lágy ízű gyokuro. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Japán, Shizuoka, Fujieda/Okabe
Szedési időszak 2021 május
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
A Saemidori után általában egy-másfél héttel szedett Okumidori fajta Asahina teakertjeiben az egyik legnépszerűbb nemesítés – lásd még: Noboru-san “marcipános” okumidori teája. Shinya Maejima okumidorija egy kiegyensúlyozott, szép tea, erős, de mégis lágyan kibontakozó ízekkel, szépen felismerhető umamival.

Asahina örökifjú gyokuro mesterei még mindig dolgoznak, itt a világ másik végén pedig hálásan gondolunk rájuk, miközben elkészítjük teáikat.

Háromhetes, sátras (komo) árnyékolás után kézzel szedett okumidori gyokuro, Japán aprócska, hagyományosan gyokuro termesztő vidékéről. Az okumidori cserjét sencha, gyokuro és matcha készítéséhez is használják, késői szedésű, apró levelű fajta. Általában könnyű, simulékony, szinte tejszínesen krémes teák készülnek leveleiből, még sencha esetében is inkább az édes és fanyar ízek dominálnak.

Elkészítés Hagyományos japán stílusú elkészítése elsőként 2-3 perces, majd rövidebb, félperces felöntésekkel, 40-70 fokos lágy vízzel, a víz hőmérsékletét felöntésenként emelve. Lágyabb, könnyebb ízek eléréséhez használjunk jobban visszahűtött vizet több, rövid felöntéssel.
Érdekes
Gyokuro no Sato: Okabe, a Gyokuro faluja.
Ha gyokuro, akkor Uji és Yame, a két, azonnal eszünkbe jutó kis tearégió, de van egy harmadik is, melyről jóval kevesebbet hallani. A most már Fujieda egyik kerületeként jegyzett településen, annak is az Asahina folyón túl fekvő területén is több, mint 100 éve készítenek gyokurót, ráadásul még ma is hagyományos technikákkal. Shinya Maejima (1947) az egyik legtöbbet dolgozó teafarmer, 2019-es találkozásunk óta elsősorban tőle érkezik gyokuro Asahinából. Ugyanakkor a helyi teafarmerek szép lassan itt is áttérnek a matcha gyártásra, követve a megnövekedett igényeket. Néhány tucatnyi teafarmer még kitart, remélhetőleg lesz utánpótlásuk. Asahina/Okabe híres még a különösen hangos sárkányokról is. A hegyek között gyakran csattogó viharok lejjebb, Fujieda felé felerősödve visszhangzanak. A helyiek így tartják: Ryusei, ahol a sárkányok laknak.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.