Asahina Gyokuro Saemidori – 2020

Asahina Gyokuro Saemidori – 2020

8 800 Ft

Shinya Maejima-san kézműves gyokuro teája. Kézzel szedett, szuperédes tea. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Japán, Shizuoka, Fujieda/Okabe
Szedési időszak 2020 május
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Háromhetes, sátras (komo) árnyékolás után kézzel szedett saemidori gyokuro, Japán aprócska, hagyományosan gyokuro termesztő vidékéről. Augusztusban érkezett, szinte még shincha-ként, azaz még új teaként is emlegethetjük, a teljes pihenési időt kivárt árnyékolt teák majd csak október-november táján érkeznek meg, de idén sem akartuk kihagyni a friss gyokurók élményét. Idén végre remek időjárás is támogatta a korai szedésű saemidori fajtát, így most teljes szépségében láthatjuk (kóstolhatjuk) a “tiszta zöld” cserje sodrott leveleit. Shinya Maejima-san egyike a köztiszteletben álló gyokuro-mestereknek, idei saemidori teája pedig szép példája a kistermelői-kézműves japán teáknak. Illatos, édes tea, mély umami élménnyel, de minden intenzitása ellenére mégis hoz egy könnyed, virágos hangulatot.
Elkészítés Hagyományos japán stílusú elkészítése elsőként 2-3 perces, majd rövidebb, félperces felöntésekkel, 40-70 fokos lágy vízzel, a víz hőmérsékletét felöntésenként emelve. Lágyabb, könnyebb ízek eléréséhez használjunk jobban visszahűtött vizet több, rövid felöntéssel.
Érdekes
Gyokuro no Sato: Okabe, a Gyokuro faluja.
Ha gyokuro, akkor Uji és Yame, a két, azonnal eszünkbe jutó kis tearégió, de van egy harmadik is, melyről jóval kevesebbet hallani. A most már Fujieda egyik kerületeként jegyzett településen, annak is az Asahina folyón túl fekvő területén is több, mint 100 éve készítenek gyokurót, ráadásul még ma is hagyományos technikákkal. Shinya Maejima (1947) az egyik legtöbbet dolgozó teafarmer, 2019-es találkozásunk óta elsősorban tőle érkezik gyokuro Asahinából. Ugyanakkor a helyi teafarmerek szép lassan itt is áttérnek a matcha gyártásra, követve a megnövekedett igényeket. Néhány tucatnyi teafarmer még kitart, remélhetőleg lesz utánpótlásuk. Asahina/Okabe híres még a különösen hangos sárkányokról is. A hegyek között gyakran csattogó viharok lejjebb, Fujieda felé felerősödve visszhangzanak. A helyiek így tartják: Ryusei, ahol a sárkányok laknak.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.