Asahina Gyokuro Saemidori – Shinya Maejima teája – 2021 50g

Asahina Gyokuro Saemidori – Shinya Maejima teája – 2021 50g

11 800 Ft

Shinya Maejima-san kézműves gyokuro teája. Friss és gyömölcsös umami. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Japán, Shizuoka, Fujieda/Okabe
Szedési időszak 2021 május
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Háromhetes, sátras (komo) árnyékolás után kézzel szedett saemidori gyokuro, Japán aprócska, hagyományosan gyokuro termesztő vidékéről. Az először júniusban kóstolt 2021-es saemidori gyokuro Maejima mestertől még nagyon könnyű tea volt, mára azonban szó szerint beérett. A teljes pihenési időt kivárt árnyékolt teák majd október-november táján érkeznek meg, idén azonban sikerült végig kóstolni Asahina legtöbb friss teát, még nyáron. Idén végre remek időjárás is támogatta a korai szedésű saemidori fajtát, így most teljes szépségében láthatjuk (kóstolhatjuk) a “tiszta zöld” cserje sodrott leveleit. Shinya Maejima-san egyike a köztiszteletben álló gyokuro-mestereknek, idei saemidori teája pedig szép példája a kistermelői-kézműves japán teáknak. Illatos, édes tea, umami karaktere minden intenzitása ellenére mégis hoz egy könnyed, virágos, hangulatot.

Asahina örökifjú gyokuro mesterei még mindig dolgoznak, itt a világ másik végén pedig hálásan gondolunk rájuk, miközben elkészítjük teáikat.

Elkészítés Hagyományos japán stílusú elkészítése elsőként 2-3 perces, majd rövidebb, félperces felöntésekkel, 40-70 fokos lágy vízzel, a víz hőmérsékletét felöntésenként emelve. Lágyabb, könnyebb ízek eléréséhez használjunk jobban visszahűtött vizet több, rövid felöntéssel.
Érdekes
Gyokuro no Sato: Okabe, a Gyokuro faluja.
Ha gyokuro, akkor Uji és Yame, a két, azonnal eszünkbe jutó kis tearégió, de van egy harmadik is, melyről jóval kevesebbet hallani. A most már Fujieda egyik kerületeként jegyzett településen, annak is az Asahina folyón túl fekvő területén is több, mint 100 éve készítenek gyokurót, ráadásul még ma is hagyományos technikákkal. Shinya Maejima (1947) az egyik legtöbbet dolgozó teafarmer, 2019-es találkozásunk óta elsősorban tőle érkezik gyokuro Asahinából. Ugyanakkor a helyi teafarmerek szép lassan itt is áttérnek a matcha gyártásra, követve a megnövekedett igényeket. Néhány tucatnyi teafarmer még kitart, remélhetőleg lesz utánpótlásuk. Asahina/Okabe híres még a különösen hangos sárkányokról is. A hegyek között gyakran csattogó viharok lejjebb, Fujieda felé felerősödve visszhangzanak. A helyiek így tartják: Ryusei, ahol a sárkányok laknak.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.