Asahina Gyokuro – Shinya Maejima-san teája 2019

Asahina Gyokuro – Shinya Maejima-san teája 2019

8 400 Ft

Sűrű, fűszeres, kicsit virágos gyokuro, Shizuoka kis gyokuro-falujából, Okabe-ból. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Japán, Shizuoka, Fujieda/Okabe, Asahina
Szedési időszak 2019 május 8-10
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg  Uji (Kyoto) és Yame (Fukuoka) mellett van egy harmadik, hagyományosan gyokuro termesztéssel foglalkozó régiója is Japánnak. Shizuokában, a manapság már Fujieda városhoz kapcsolódó Okabe faluban, illetve a falu Asahina folyón túl fekvő területén több mint 100 éve készítenek gyokuro-t, ráadásul még ma is főleg teljesen tradicionális módszerekkel. Hagyományos gyokuro-val ma már csak nyolcan foglalkoznak a településen, közülük is Shinya Maejima-san teája tetszett meg legjobban már májusban, amikor a frissen szedett teáját kóstolhattuk. Most itt van a kész tea, az öt hónapig pihentetett gyokuro, kicsit sűrűbben, érettebben. Megtiszteltetés, hogy bemutathatjuk Nektek.
Elkészítés Hagyományos japán stílusú elkészítése elsőként 2-3 perces, majd rövidebb, félperces felöntésekkel, 40-60 fokos lágy vízzel.
Gyokuro no Sato: Okabe, a Gyokuro faluja. A hegyekkel sűrűn tagolt és árnyékolt völgyekbe csak néhány órányi közvetlen napsütés esik be tavasszal, ami a természetes gyokuro termesztéshez az egyik legnagyobb ajándék. Ugyanakkor a helyi teafarmerek szép lassan itt is áttérnek a matcha gyártásra, követve a megnövekedett igényeket. Néhány tucatnyi teafarmer még kitart, remélhetőleg lesz utánpótlásuk. Asahina/Okabe híres még a különösen hangos sárkányokról is. A hegyek között gyakran csattogó viharok lejjebb, Fujieda felé felerősödve visszhangzanak. A helyiek így tartják: Ryusei, ahol a sárkányok laknak.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.