Asahina Gyokuro Tsuyuhikari – Satomi-san teája – 50g

Asahina Gyokuro Tsuyuhikari – Satomi-san teája – 50g

11 800 Ft

Illatos és fűszeresen gazdag ízű gyokuro, Satomi-san Tsuyuhikari kertjéből. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Japán, Shizuoka, Fujieda/Okabe
Szedési időszak 2021 május
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Ritkán adódik lehetőség – nekünk is első alkalom – Tsuyuhikari cserje leveleiből készült gyokurot kóstolni. A fajta elsősorban az illatos sencha teák alapja, Shizuoka tartományban, azon belül Kawane hegyei között például igen gyakori – jó fagytűrő – nemesítés. Umamis, illatos, növényi édes ízek jellemzik a sötétzölden ragyogó fenyőtű levelek teáját,  utóíze sokáig épül fel és erősödik, egészen rendkívüli érzés megtapasztalni.

Satomi-san teája egy igazi ritkaság, már júniusi shincha kóstolásunkon eldőlt, hogy ősszel a választékba kerül.

Elkészítés Hagyományos japán stílusú elkészítése elsőként 2-3 perces, majd rövidebb, félperces felöntésekkel, 40-70 fokos lágy vízzel, a víz hőmérsékletét felöntésenként emelve. Lágyabb, könnyebb ízek eléréséhez használjunk jobban visszahűtött vizet több, rövid felöntéssel.
Érdekes
Gyokuro no Sato: Okabe, a Gyokuro faluja.
Ha gyokuro, akkor Uji és Yame, a két, azonnal eszünkbe jutó kis tearégió, de van egy harmadik is, melyről jóval kevesebbet hallani. A most már Fujieda egyik kerületeként jegyzett településen, annak is az Asahina folyón túl fekvő területén is több, mint 100 éve készítenek gyokurót, ráadásul még ma is hagyományos technikákkal. Shinya Maejima (1947) az egyik legtöbbet dolgozó teafarmer, 2019-es találkozásunk óta elsősorban tőle érkezik gyokuro Asahinából. Ugyanakkor a helyi teafarmerek szép lassan itt is áttérnek a matcha gyártásra, követve a megnövekedett igényeket. Néhány tucatnyi teafarmer még kitart, remélhetőleg lesz utánpótlásuk. Asahina/Okabe híres még a különösen hangos sárkányokról is. A hegyek között gyakran csattogó viharok lejjebb, Fujieda felé felerősödve visszhangzanak. A helyiek így tartják: Ryusei, ahol a sárkányok laknak.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart
  • No products in the cart.