Bai Hao Yinzhen extra fehér 100% rügytea 2023

Bai Hao Yinzhen extra fehér 100% rügytea 2023

8 500 Ft

Extra rügyes, elegáns és friss fehér tea esszencia. Koff+, Haladó

30g / 50g / 100g

Leírás

 

Származás Kína, Fujian
Gyártási év 2023
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+, Gyenge tea
Jelleg Sikerült beszereznünk az eddigieknél finomabb, rügyesebb, tisztább, gyümölcsösebb és sokkal édesebb Ezüst Tűk teát, amelynek rügyei formára tökéletesek, rugalmasak, összetétele 100% kiváló fudingi rügyek, törmelékek és idősebb levelek nélkül. Vevőink ebben a teában valódi fehér tea esszenciát kóstolhatnak, ami isteni finom, egzotikus aromájú, hűvösen virágos illatú és nagyon friss. Ez az ikonikus fehér tea első kóstolásra is nagyon lenyűgöző élmény, Kínában az emberek gyakran adják ajándékba különlegesen tisztelt vendégeknek.

A napon szárított rügyek hűvös, szegfű és citrom illatúak, főzetük éterien finom, könnyű, virágos, kicsit krémes. A tealevesben számos ízjegy fedezhető fel, ami még izgalmasabbá teszi kóstolását. Lassan kortyolva elidőzhetünk sárgabarackos, dinnyés, citrusos, virágos aromáin, de tökéletesen alkalmas nagyon finom, mindennapi hűsítő elkészítésére is, nagyobb mennyiségben felöntve és lehűtve. A nyár és a nyugodt délutánok kedvenc teája, almás, fahéjas és citrusos egyben. komplex, mégis könnyű, mint egy jó furmint, vagy cserszegi fűszeres.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80-85 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 80-85 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

 

 

 

 

 

 

 

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)