Wuyi Bai Ji Guan – kuriózum, enyhén sütött oolong

Wuyi Bai Ji Guan – kuriózum, enyhén sütött oolong

9 500 Ft

Ritka, fűszeres-mézes aromájú enyhén sütött Fehér Kakastaréj. Koff++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás: Fujian, Wuyishan
Gyártási idő: 2019
Jártasság: Profi szint
Koffein: Koff++, közepesen erős
————
Jelleg: 

Maga a Bai Ji Guan teacserje az öt híres Wu Yi teacserje egyike, a tea pedig könnyű, kevésbé sütött Wuyi oolong, amely az összes yancha közül a legritkább. A jó kakastaréj kulcsa a kiváló alapcserje, mivel az enyhe sütés nem igazán biztosítja az esetleges teahibák, vagy gyengeségek elfedését. Csodálatos összetett íze és ritkasága a világ egyik legértékesebb Oolongjává teszi. A Bai Ji Guan íze természetesen édes, felöntése egyedülállóan gyümölcsös, virágos, mézes aromával indul, és hosszan tartó, lágy gyümölcs- és mézjegyekkel zárul. Az egyedi karaktert a különleges, fűszeres zamat adja, amelynek legizgalmasabb összetevői a szicsuáni bors és kömény, majd a korty után egy hosszú, mogyorós, krémes utóíz és tapadós szájérzet következik. Tapasztalatot igényel mind az elkészítése, mind a fogyasztása.

A legenda szerint a tea nevét egy szerzetes adta egy bátor kakas emlékére, amely feláldozta az életét, miközben megvédte kiscsirkéit egy sastól. A bátorság és a szeretet erényének tisztelegve a szerzetes eltemette a kakast, sírjából nőtt a Bai Ji Guan teacserje.bai ji guan 1 bai ji guan 2 bai ji guan 3 bai ji guan 4 bai ji guan 5 bai ji guan 5 bai ji guan 6 bai ji guan 7 bai ji guan 8 bai ji guan 9

A különleges adottságú termővidéknek, amely valójában sziklaszorosok és katlanok szövevénye, valamint az egyedi feldolgozási módnak és sütési eljárásoknak köszönhetően a tea első fogyasztásra meghökkentő ám maradandó élményt nyújt. Száraz illata kakaós, enyhén füstös, ígéretesen mély, édesfűszeres karakterű. Ontja magából a keserű csokoládé, dohány és pirított magvak aromáját, amely hihetetlen komplexitást kölcsönöz az egyébként szárazba hajló íznek.

A Wuyi hegy Kína egyik legrégebbi, történelmi teatermő vidéke.  A sziklás hegyvidék nyomelemekben és ásványi anyagokban gazdag, kivételes minőségű teákat terem. Ahogyan Lu Yu írta VIII. századi teás könyvében: az elsőrangú teák a sziklák közt teremnek, a közepesek kavicsos, homokos talajon fejlődnek, a gyengébbek a sárga földben nőnek.

Elkészítés:

A) hagyományos szertartás: 3g tealevél + 150 ml víz — 85 °C, 20-30 sec. — 10 lefőzés
B) Nyugati elkészítés: 1g tealevél / 100 ml víz — 85 °C, 1-2 perc — 4 lefőzés

 

 

 

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.