Bai Mu Dan – Lao Bai Cha – préselt fehér tea, 2015

Bai Mu Dan – Lao Bai Cha – préselt fehér tea, 2015

3 180 Ft

Érett Bai Mu Dan karakter: fanyarkás és mézes szép fehér tea. Koff+, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Kína, Fujian, Fuding
Gyártási év 2015
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+, Mérsékelt tea
Jelleg Rügyek és nagyobb levelek szárral együtt egy parányi kis lapocskába préselve, egy gaiwanba, vagy kisebb üvegkannába pont egy teázáshoz elegendő adag. Legalább 10x felönthető, napfényes tea, kinti teázáshoz is tökéletes választás, hordozhatóságát külön ki sem kell emelnünk. Klasszikus Bai Mu Dan aroma, már érett kivitelben, több a muskotályos és fanyarkás íz, mint a friss méz. Szépséges tea!
Az érlelt préselt fehér tea fujiani eredetű újítás. A fehér teák (Bai Hao Yinzhen, Bai Mudan, Shou Mei) valódi származási helyén (Fuding) termesztik a teát és fejlesztették az előállítási technológiát. Ez a teafajta kb. 10-15 éves múltra tekint vissza, így nincsenek komolyabb tapasztalatok az eltarthatóság és fogyaszthatóság tekintetében. Nem puer, egyelőre nem jelenthető ki róla, hogy 30-40 év múlva még finomabb, még értékesebb lesz. Elfogadhatjuk, hogy a tárolás során a tea összetevőiben és aromájában kedvező változások történnek, a tealeves színe vörösebbre vált, az illékony aromák mézesebbek, nehezebbek, oxidáltabbak és komplexebbek lesznek. Gyógyászati értékét Kínában széles körben elismerik.
Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80-95 C° fokon, 30-40 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 80-90 C° víz,  1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

teljes lepény /300g (-10%), aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.