Bambusz mintás qinghua (kék-fehér) finom-porcelán gaiwan 135 ml.

Bambusz mintás qinghua (kék-fehér) finom-porcelán gaiwan 135 ml.

15 800 Ft

Kézzel festett elegáns kék-fehér porcelán gaiwan 2-4 személyes teázáshoz.

Leírás

Anyaga: közepes falvastagságú hófehér finom-porcelán
Űrtartalma: 135 ml. (nagyobb méretű)

Bambusz mintás, kézzel festett porcelán gaiwan. Teteje pontosan illeszkedő, stabil fogású, formája elegáns, magas kehely forma.

A bambusz szára Kínában és egész Ázsiában a rugalmasság, a belső erő és az állhatatosság jelképe. Lelógó levei lévén egyben a szegénység és alázat jelképe is, ami belső erővel párosul. A kínaik hétköznapjainak leghasznosabb fája, hiszen táplálék, építkezési alapanyag, és még számos dologra használják. A régi kínai piktográfia kedvelt növénye, az ecsettechnika fejlesztésének céljából monokróm tussal festették szárát és leveleinek jellemző elrendezéseit.

A kék-fehér /qinghua/ stílus és technika esetében a fehér porcelánra kobalt tartalmú zománccal festenek mintázatot, majd ezt áthúzzák színtelen mázzal. A motívum égetés közben sötétkékre színeződik,  a kemencében a legnagyobb figyelmet igénylő beavatkozás a kék árnyalatának eltalálása.A qinghua technika a Tang dinasztia idejéből (618-906) származik, de a Qing dinasztia (1644-1912) alatt teljesedett ki igazán. Leghíresebb alkalmazásai a jingdezheni porcelánok. Jingdezhen olyan kézművességéről híres kisváros, mint Yixing, vagy Herend.

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.