Nixing agyag utazó készlet bambusz motívummal | 150 ml szűrős gaiwan + 2 csésze

Nixing agyag utazó készlet bambusz motívummal | 150 ml szűrős gaiwan + 2 csésze

35 900 Ft

Finom agyag szűrőjű csőrös gaiwan, közepes méretű csészékkel egybe illesztve. Hordozható szett utazáshoz, munkahelyre.

Leírás

Anyaga: Lila agyag, Nixing
Tok: Lenvászon

Űrtartalma: 150ml, 80 ml, 50 ml
Két közepes csésze, egy gaiwan és egy puha védőtok tartozik ehhez a szertartásos hangulatú, nagyon szép  utazó szetthez. A csőrös gaiwan finom agyagszűrője apró és nagyobb levelű teák szűrésére egyarámt alkalmas. Munkahelyre vagy utazáshoz is ajánljuk.

A bambusz a kínai piktográfia leggyakrabban alkalmazott növénye, amelynek díszítő alkalmazása a korai kannakészítők naturális, természethű stílusának visszatérő eleme. A bambusz Kínában a rugalmasság, hajlékonyság és állhatatosság szimbólumaként is ismert, a képzőművészetben pedig szárának és leveleinek változatos formái és dinamikus megjelenése alkalmat adott az erő és hajlékonyság, a nyomaték és ív együttes kifejezésére. A kínai bambuszfestészet az írástudó piktúra egyik fő ága, a látszólag egyforma képi megjelenésnek szerteágazó szimbolikája van.

Guangxi tartomány Nixing fazekassága több mint 1000 éves múltra tekint vissza, és ugyan nincs akkora jelentősége mint Yixingnek, az elmúlt években ez a fajta agyagedény ismét népszerűvé vált a gyűjtők és teafogyasztók körében. Guangxi autonóm régió, Qinzhou város különlegessége a helyi vörösagyag, amelyből egyedülálló minősége révén a kannakészítő mesterek csodálatos, bronz színű, fémes hatású, nagy szilárdságú teás eszközöket készítenek. A magas hőfokon kiégetett, kékes áttűnésű teáskannákat polírozással teszik még fényesebbé. A Nixing kerámia különleges tulajdonsága, hogy frissen tartja a tealeveleket és a teafőzet is hosszú ideig megőrzi az aromáját benne.