Leírás
Származás | Kína, Yunnan, Xishuangbanna, Banzhang |
Gyártási év | 2018 |
Jártasság | Profi |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | Bān Pén – 班盆 – a bulang-hegyi régióban található Menghaiban, alig 3 km-re Lao Banzhang falutól. Az innen származó puereket sokan kifejezetten a kiemelkedően magas tea erő miatt keresik, a terület a legjobbnak tartott egész Dél-Yunnanban. 2018-as korongunk teljes egészében rügyekből préselt “arany puer”, mely feldolgozásában kissé eltér a klasszikus shu teáktól. Fermentációs időszaka körülbelül két héttel hosszabb, 60 nap, de szárazabb és alacsonyabb páratartalom mellett zajlik a nedves teahalom érlelése. A lassabb fermentációs folyamat édesebb, néha diós, mézes alapkaraktert ad a teának, a földesség kevésbé jellemző.
Itt van tehát egy nagyon erős, csuparügy tea, egészen finom, krémes-diós ízzel, mely várhatóan csodálatosan öregszik majd. Azonnali fogyasztásra és befektetésnek is tökéletes választás: Ha marad belőle a 30-as évekre, nagy öröm lesz elővenni! |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 95 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 95 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |