Leírás
Származás: Yunnan, Xishuangbanna, Menghai
Gyártási idő: 2023 tavasz
Jártasság: Profi szint
Koffein: Koff+++, erős
Jelleg: Ban Pen Hekai és Bulangshan között elhelyezkedő falu, nem messze Lao Banzhangtól, így ízben hasonló, de teaerőben azt érzésre bőven felülmúlő, gyümölcsös, kesernyés, jelentős hatású tea.
Maocha: A sheng puer teák alapanyaga, a friss maocha, mely jellegében még nagyon zöld teás, nyers erővel és rengeteg frissességgel, tavaszi aromákkal rendelkező tea, mely aztán korongba, vagy tégla formába préseléssel nyeri el végső formáját az azt követő hosszú időre, akár évtizedekre, hogy megkezdje szép lassú átalakulását. Ebben a leveles formában tehát elsősorban az erős, tavaszi energiáktól duzzadó zöld teák kedvelőinek ajánljuk.
100% vad szedésű, öreg fákról szedett tea.
————
Adagolás: 8g + 1,5 – 2 dl víz
Elkészítés: 90°C fokos vízzel, 10-20-30 másodpercig áztatva, 10+ felöntéssel