BETELT! ! ! Bevezetés a teák színes világába Máj.18.Szo 15:00 BETELT!!!

BETELT! ! ! Bevezetés a teák színes világába Máj.18.Szo 15:00 BETELT!!!

15 850 Ft

Bevezető tea workshopunkon megismerjük az egyes tea típusokat: FEHÉR, ZÖLD, OOLONG, VÖRÖS-FEKETE ÉS PUER, majd megtanuljuk helyesen elkészíteni.

Leírás

Bevezető tea kurzusunkon megismerjük az egyes tea típusokat: FEHÉR, ZÖLD, OOLONG, VÖRÖS-FEKETE ÉS PUER és megértjük a termőterület és feldolgozási mód szerint elkülönülő teafajtákat. A gyakorlati szakaszban a hagyományos kínai teakészítés eszközhasználatát és formai lépéseit sajátítjuk el, mint egyfajta kiindulópont a különböző országok régiók teáinak helyes elkészítéséhez. Minden típusból legalább egy fajtát elkészítünk, hogy megtapasztaljuk az illatokat és ízeket befolyásoló főzési paramétereket. A kínai teák, mint közös nevező mellett a japán zöldeket és az indiai fekete teákat is elhelyezzük a palettán. A résztvevők élvezhető és széles körűen továbbfejleszthető tudásszintre kerülnek a workshop végére.
—————–
A JELENTKEZÉSEKET BANKKÁRTYÁS FIZETÉS ESETÉN TUDJUK VÉGLEGESÍTENI.
—–
TEMATIKA

1. Főbb teatípusok és különbözőségek
2. Termőterületek és feldolgozási mód
3. Összetétel és élettani hatások
4. Teavíz, kemény és lágy vizek, vízforralás
5. Az elkészítést befolyásoló kulcsparaméterek
6. Vízhőfok és áztatási idő
7. A teakészítés eszközei
8. Teakóstolás, ízek és illatok fokozatai
——
AZ ALAPKURZUS ÁRA: 15.850.- Ft. Ez tartalmazza a tematika szerinti elméleti ismertetőt, majd ezt követően minden résztvevő külön szettel, önállóan elkészít minden teatípusból legalább egy híres teafajtát és együtt gyakorolunk. A tanfolyamon részt vevők létszáma maximum 10 fő. Időpont: Május 18, Szombat 15.00- 19.30

Közel 10 éve foglalkozunk professzionális szinten teákkal és járjuk Kína, Tajvan és Japán teatermő vidékeit, feldolgozó üzemeit és kereskedőit, gyarapítva tapasztalatainkat, bővítve kapcsolatrendszerünket. Több mint hét éve tartunk nagy sikerrel kezdő szintű, haladó és tematikus tea tanfolyamokat a tea iránt érdeklődő fogyasztók és szakemberek számára. Úgy gondoljuk, hogy Magyarországon is egyre nagyobb az érdeklődés a minőségi italfogyasztás iránt, amelyhez mi magunk a teáról szóló ismeretek bővítésével tudunk hozzájárulni.

Várunk benneteket szeretettel !