Bikouen Dousenbou Sencha – telt, aromás és finom kiotói sencha!

Bikouen Dousenbou Sencha – telt, aromás és finom kiotói sencha!

4 800 Ft

Szép, kerek, teltízű, hagyományos termesztésű Uji sencha. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Bikouen teaház, Japán, Kyoto (Uji)
Szedési időszak 2023 május, Minami Yamashiro, Uji – Kyoto
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+++ erős tea
Jelleg A kiotói Bikouen teaház, mely elsősorban kiemelkedő minőségű matcha teákat kínál, fenntart egy nem túl széles, de annál figyelemreméltóbb leveles tea választékot is.

Az Uji teavidék legszélén, Kiotó és Siga prefektúra határán található Minami Yamashiro – Dosenbo átlagosan 500 méteren fekvő teakertjeiből származó, hagyományos Uji-sencha. A hagyományost itt úgy értjük, hogy egyáltalán nem árnyékolt kertből származik. Az utóbbi években egyre több sencha árnyékolt termesztésből származik, természetesen a kabusecha és gyokuro teákat most nem figyelembe véve. Így lassan szokássá válik a hagyományos uji-sencha-kat megkülönböztetni az árnyékolt legújabbkori teáktól. A teát egyszerűen jellemezhetjük: Szépen hozza az összes ismert és kedvelt Uji-tea karaktert, picit édes csak, és éppen eléggé kesernyés (de nagyon messze a Kawane tea éles ízeitől). Kerek, mint egy mochi, és annyira puha és ízletes is.

100grammos rendelés esetén a teát eredeti csomagjában szállítjuk ki.

Elkészítés 60-80 fokos vízzel, első felöntés 1 perc, aztán 20-30 mp-es felöntésekkel még 3-4x.
Érdekes A Bikouen teaházat 1872-ben alapították. Hivatalos matcha beszállítói a kiotói Nishi Honganji és Higashi Honganji nagytemplomoknak, és most már a budapesti Flying Bird teaháznak is. A Yabunouchi tea iskola is ezekhez a teákhoz kötődik, mely a legrégebbi fennmaradt teaiskola, és egyike a négy nagy chanoyu iskolának Kiotóban.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)