Bikouen Matcha Jikō 慈光- “Őszi Fények” – 40gr-os fémdobozban

Bikouen Matcha Jikō 慈光- “Őszi Fények” – 40gr-os fémdobozban

14 800 Ft

Nagyon lágy matcha tea, de a Bikouen eltéveszthetetlen karakterével.  Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Bikouen Kyoto – Japán, Kiotó/Uji
Szedési időszak 2020 május
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg A Jikō a Bikouen teaház leglágyabbra kevert usucha teája. Az “őszi fények” elnevezés talán jól jellemzi a teát… a halvány nem fakó, lehet ragyogó is, mint ez a tea. Késő délutánra való, ha elég hosszúnak ígérkezik az este. A tea és víz arányával szépen ízlésünkhöz állítható, elegáns, könnyen elkészíthető, könnyen iható tea. És persze nagyon krémes-habos, ahogy azt a Bikouen-től megszoktuk. A Yabunouchi tea iskola 14. nagymesterének teája.
A Bikouen teaházat 1872-ben alapították. Hivatalos matcha beszállítói a kiotói Nishi Honganji és Higashi Honganji nagytemplomoknak, és most már a budapesti Flying Bird teaháznak is. A Yabunouchi tea iskola is ezekhez a teákhoz kötődik, mely a legrégebbi fennmaradt teaiskola, és egyike a négy nagy chanoyu iskolának Kiotóban. A kiotói matcha-specialista teaház a prémium teák között is kiemelkedően finomra őrölt teákat készít.
Ez garantálja az átlag feletti, selymes, krémes hatást, az élénkebb, jobban kiteljesedő ízeket. Az elkészült teának nem csak a felszíne habos. Az egész tea krémes, bársonyos állagú, ami a tea egyik legmeghatározóbb élménye. Könnyen elkészíthető, könnyen habosítható, és felnyitása után is még viszonylag hosszan megőrzi karakterét, ha megfelelő körülmények között, mindig gondosan lezárva, hűtőben tartjuk.A japán teaszertartás teája, a porrá őrölt rügytea, a matcha. A szűrt fényben növekvő levelek több klorofilt termelnek, így a tea zöldebb, édesebb, teltebb ízű lesz.
A völgyben elhelyezkedő ültetvényt a szedés előtt 3 héttel fedik be, a levelek lassabban, és a fény felé nyújtózkodva növekednek.
Három hetes árnyékolás után szedett tea, melyet a gőzölés és szárítás után alaposan leválogatnak, majd malommal porrá őrölnek. A púder finomságú fényes zöld tea kis vízzel elkeverve a legintenzívebb zöld teás élmény, amit el tudunk képzelni. Az egyetlen tea, melynek fogyasztásakor a teljes tealevelet megisszuk, nem csak azt, amit a készítés során vízzel kioldunk belőle.MATCHA: 3 hetes árnyékolás után szedett rügytea, megtisztítva a levélerektől = Tencha:  gőzölés, hűtés, szárítás, válogatás
Elkészítés Elkészítéséhez két adagolókanálnyi – chashaku – kb 2-3g teát használunk, melyet egy nagy teáscsészében – chawan – habosra, teljesen elkeverünk a bambuszkeverővel, a chasen-nel.

További információk

Kiszerelés

fémdoboz/ 40g

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.