Bikouen Midori Toku Organikus (bio) Matcha 30g

Bikouen Midori Toku Organikus (bio) Matcha 30g

6 450 Ft

Illatos, szép, organikus Kagoshima-matcha, a Kiotói Bikouentől. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Bikouen Kyoto, Japán
Szedési időszak 2021 május, Kagoshima, Kyushu
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg 100% organikus termesztésű, bio kagoshimai matcha… De hogy kerül Kiotóba a tencha Kagoshimából? A kiotói Bikouen egy igazi matcha-specialista teaház, és természetesen Uji-szedésű levelekből készítik teáikat. Tavaly ősszel azonban egy új, teljesen organikus matcha szortimentet válogattak és kevertek ki kagoshimai (Kyushu) szedésű tételekből, ebből ősszel háromfélét mi is megkaptunk tesztelésre. Egyet végül beválogattunk a kínálatunkba, de mindjárt a legjobbat, a zöld pecsétes csúcsminőséget. A tea rendelkezik egy helyből elbűvölő krémes, friss illattal, ami alapján beazonosítható, hogy Bikouen tea. A krémesség érzete kortyolgatás közben is megvan, fő íze azonban már eltér a megszokottól. A kellemes, édes illat és krémes érzethez kapunk egy nagyon finom, enyhén kesernyés, füves karaktert, amolyan “organikus” mellékízt, amitől rendkívül frissítővé válik az élmény. Nem sok bio matcha hozott ennyire finom, harmónikus ízeket matcha-kóstolói pályafutásunk során. Bátran ajánljuk mindenkinek ezt a szerethető, illatos teát.
Elkészítés Elkészítéséhez két adagolókanálnyi – chashaku – kb 2g teát használunk, melyet egy nagy teáscsészében – chawan – habosra, teljesen elkeverünk a bambuszkeverővel, a chasen-nel. 70-80 fokos lágy vízzel készítjük.
Érdekes A Bikouen teaházat 1872-ben alapították. Hivatalos matcha beszállítói a kiotói Nishi Honganji és Higashi Honganji nagytemplomoknak, és most már a budapesti Flying Bird teaháznak is. A Yabunouchi tea iskola is ezekhez a teákhoz kötődik, mely a legrégebbi fennmaradt teaiskola, és egyike a négy nagy chanoyu iskolának Kiotóban. A kiotói matcha-specialista teaház a prémium teák között is kiemelkedően finomra őrölt teákat készít.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart
  • No products in the cart.