Bikouen Tekisui 滴翠 “Smaragd” koicha, 20g

Bikouen Tekisui 滴翠 “Smaragd” koicha, 20g

15 500 Ft

A Bikouen elsőszámú koicha matcha teája. Elegáns, ünnepi tea. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Bikouen Kyoto – Japán, Kiotó/Uji
Szedési időszak 2023 május
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg A Bikouen teaház első számú, legértékesebb matcha teája. Koicha, azaz sűrű tea kategória, de természetesen usucha, híg tea is készíthető belőle. A teán érződik a cég-karakter, az ódon templomok füstölős, illatos hangulata is, de a krémesség itt már mindent felülír. Elegáns, ünnepi tea, tapasztalt teásoknak. Érdemes előtte az Oimatsu, vagy méginkább az Eiho-val kezdeni az ismerkedést. A Koicha készítéséhez 3 chashaku teát, és 50-70ml, 80-85fokos vizet használunk. A teát lassan keverjük ki kevés vízzel, miután szépen eldolgoztuk a teát, egy kis forró víz még adagolható hozzá. A koicha, az usucha habossága nélküli, sűrű, kérmes állagú tea lesz.
A Bikouen teaházat 1872-ben alapították Kiotóban. Hivatalos matcha beszállítói a kiotói Nishi Honganji és Higashi Honganji nagytemplomoknak, és most már a budapesti Flying Bird teaháznak is. A Yabunouchi tea iskola is ezekhez a teákhoz kötődik, mely a legrégebbi fennmaradt teaiskola, és egyike a négy nagy chanoyu iskolának Kiotóban. A kiotói matcha-specialista teaház a prémium teák között is kiemelkedően finomra őrölt teákat készít.
Ez garantálja az átlag feletti, selymes, krémes hatást, az élénkebb, jobban kiteljesedő ízeket. Az elkészült teának nem csak a felszíne habos. Az egész tea krémes, bársonyos állagú, ami a tea egyik legmeghatározóbb élménye. Könnyen elkészíthető, könnyen habosítható, és felnyitása után is még viszonylag hosszan megőrzi karakterét, ha megfelelő körülmények között, mindig gondosan lezárva, hűtőben tartjuk.A japán teaszertartás teája, a porrá őrölt rügytea, a matcha. A szűrt fényben növekvő levelek több klorofilt termelnek, így a tea zöldebb, édesebb, teltebb ízű lesz.
A völgyben elhelyezkedő ültetvényt a szedés előtt 3 héttel fedik be, a levelek lassabban, és a fény felé nyújtózkodva növekednek.
Három hetes árnyékolás után szedett tea, melyet a gőzölés és szárítás után alaposan leválogatnak, majd malommal porrá őrölnek. A púder finomságú fényes zöld tea kis vízzel elkeverve a legintenzívebb zöld teás élmény, amit el tudunk képzelni. Az egyetlen tea, melynek fogyasztásakor a teljes tealevelet megisszuk, nem csak azt, amit a készítés során vízzel kioldunk belőle.MATCHA: 3 hetes árnyékolás után szedett rügytea, megtisztítva a levélerektől = Tencha:  gőzölés, hűtés, szárítás, válogatás
Elkészítés Elkészítéséhez két adagolókanálnyi – chashaku – kb 2-3g teát használunk, melyet egy nagy teáscsészében – chawan – habosra, teljesen elkeverünk a bambuszkeverővel, a chasen-nel.

További információk

Kiszerelés

csomag/ 20g

Cart
  • No products in the cart.