Bikouen Tokujō Shincha ( 特上新茶) 2022 – friss kiotói sencha

Bikouen Tokujō Shincha ( 特上新茶) 2022 – friss kiotói sencha

8 600 Ft

2022 legszebb leveleiből blendelt, umamis, gazdag felöntéseket adó shincha Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Bikouen teaház, Japán, Kyoto (Uji)
Szedési időszak 2022 május
Jártasság Profi  szint
Koffein Koff+++ erős tea
Jelleg Válogatott, zsenge levelekből, a Bikouen legjobb kertjeiből és kistermelőitől származó szedésekből blendelt sencha. Umamis, de szépen, gyorsan felépülő, gazdag sencha-aromákkal, füves és ásványos karakterrel. Késő tavaszi, nyári hangulat!

Fekete öves, erős tea, a Bikouen Wazuka-blendjével ellentétben nem mozdul el a szinte gyokurósan édes teák felé, megmarad erős, határozott senchának.

A kiotói Bikouen teaház, mely elsősorban kiemelkedő minőségű matcha teákat kínál, fenntart egy nem túl széles, de annál figyelemreméltóbb leveles tea választékot is.

A teát eredeti 50 grammos tasakjában kínáljuk.

Elkészítés 60-70 fokos vízzel, felöntéseként a víz hőfokát folyamatosan emelve. Első felöntés 1-1.5 perc, aztán 20-30 mp-es felöntésekkel még 4-5x elkészíthetjük.
Érdekes A Bikouen teaházat 1872-ben alapították. Hivatalos matcha beszállítói a kiotói Nishi Honganji és Higashi Honganji nagytemplomoknak, és most már a budapesti Flying Bird teaháznak is. A Yabunouchi tea iskola is ezekhez a teákhoz kötődik, mely a legrégebbi fennmaradt teaiskola, és egyike a négy nagy chanoyu iskolának Kiotóban.

 

 

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart
  • No products in the cart.