Bodhidharma – magas porceláncsésze, 120ml

Bodhidharma – magas porceláncsésze, 120ml

9 800 Ft

Fehér, klasszikus magas csésze Bodhidharma ábrázolással.

Leírás

Kézzel festett, Bodhidharmát ábrázoló magas csésze a ‘Namo Amituofo’ buddhista mantrával. Ezen a csészeformán hagyományosan hősöket és halhatatlanokat ábrázolnak a Ming-dinasztia óta.
Kitűnően tartja az illatokat, érdemes belőle egy friss tavaszi zöld teát megkóstolni.

Űrtartalma: 120ml

A porcelán nem mázazott, esetlegesen átlátszó mázzal bevont (csillogó), alapvetően fehér színű kerámia, melynek összetétele : kaolin és porcelán kő (dunzi) megfelelő arányú keverésével nyert alapanyag. Magas hőfokon, 1200-1300 °C fokon égetik oxigén-elvonásos környezetben. A porcelán test anyaga az évezredek során és területi egységenként is változott Kínában, így a nálunk ismert vékony falú, fényes csontporcelán mellett rengeteg falvastagságú és összetételű porcelánnal találkozhatunk Kínában. A yixingi és más agyagokkal szemben alacsony porozitású, kis vízáteresztő képességű, nagy szilárdságú anyagok, amelyek kemény és rideg felületűek.  Vastagsága 0,2-0,8 mm-ig sokféle lehet, vannak szinte átlátszó vékonyságú keményebb, illetve vastag és puhább tapintású változatok.

A fehér porcelán eszközök esetében elsősorban a tea dominál,  a főzet eredeti színét és textúráját látjuk, ami egy friss kínai zöld tea esetében ezüstösen halványzöld,  japán zöld teáknál harsogó mezőzöld, vörös teáknál narancsos rubin szín, a lemenő nap színe.

 

 

 

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.