Da Hong Pao, Peng Debiao teakertje, Wuyi oolong 2019

Da Hong Pao, Peng Debiao teakertje, Wuyi oolong 2019

5 710 Ft

Alaposan átsütött, mégis ízletes, tartalmas, kicsit fanyar, klasszikus szikla rímű, kemény tea. Koff++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás: Fujian, Wuyishan
Gyártási idő: 2019
Jártasság: Profi szint
Koffein: Koff++, közepesen erős
————
Jelleg: Ez a Da Hong Pao a 2019-es kínai út egyik felfedezése volt. Hagyományosan, alaposan átsütött, mégis ízletes, tartalmas tea. Megvan benne az avas dió illat, mellette kicsit fanyar, klasszikus szikla rímű, kemény, ásványos tea. Kemény és vad karakterű :), mint a Wuyi szikla, ahonnan származik. Erősen sütött illata hosszú nyomot hagy a csészében, pirított szerecsendió és más fűszerek aromái fedezhetők fel benne. Fogyasztásakor édes, tömény, parázs illat , száraz, tartalmas íz és nagyon hosszú utóíz érezhető.

A különleges adottságú termővidéknek, amely valójában sziklaszorosok és katlanok szövevénye, valamint az egyedi feldolgozási módnak és sütési eljárásoknak köszönhetően a tea első fogyasztásra meghökkentő ám maradandó élményt nyújt. Száraz illata kakaós, enyhén füstös, ígéretesen mély, édesfűszeres karakterű. Ontja magából a keserű csokoládé, dohány és pirított magvak aromáját, amely hihetetlen komplexitást kölcsönöz az egyébként szárazba hajló íznek.

A Wuyi hegy Kína egyik legrégebbi, történelmi teatermő vidéke.  A sziklás hegyvidék nyomelemekben és ásványi anyagokban gazdag, kivételes minőségű teákat terem. Ahogyan Lu Yu írta VIII. századi teás könyvében: az elsőrangú teák a sziklák közt teremnek, a közepesek kavicsos, homokos talajon fejlődnek, a gyengébbek a sárga földben nőnek.

A Da Hong Pao jelentése Nagy Vörös Köpeny. A legenda szerint néhány száz éve egy fiatalember a falujából hivatalnoki vizsgát tenni indult a fővárosba. A Wuyi sziklákat keresztezve útján hirtelen megbetegedett, a helyi kolostor szerzetesei több napig ápolták és teával itatták, mire folyathatta útját. A sikeres vizsga után később császári elöljáró lett. Egy alkalommal hazafelé tartva vihar verte teafákra lett figyelmes. Levette a hatalom jelképeként hordott előkelő vörös köpenyét és ráterítette a három bokorra. Innen kapta a nevét a tea, amelyet bevéstek az alatta lévő sziklafalba is.

Elkészítés:

A) hagyományos szertartás: 3g tealevél + 150 ml víz — 85 °C, 20-30 sec. — 10 lefőzés
B) Nyugati elkészítés: 1g tealevél / 100 ml víz — 85 °C, 1-2 perc — 4 lefőzés

da hong pao 1, wuyi oolong

da hong pao 2, wuyi oolong da hong pao 3, wuyi oolong da hong pao 4, wuyi oolong da hong pao 5, wuyi oolong da hong pao 6, wuyi oolong da hong pao 7, wuyi oolong da hong pao 8, wuyi oolong da hong pao 9, wuyi oolong da hong pao 10, wuyi oolong da hong pao 11, wuyi oolong da hong pao 12, wuyi oolong

 

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.