Déli Főváros Organikus Longjing Sárkány Kútja 2021

Déli Főváros Organikus Longjing Sárkány Kútja 2021

4 500 Ft

A Xihu Longjingnál testesebb, sűrűbb Sárkány Kútja változat, amely jellegében sokkal zöld teásabb. Koff+++, Kezdő

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Hangzhou, Zhejiang, Kína
Gyártási év 2021
Jártasság Kezdő szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg A Longjing krémes, gazdag aromájú, nagyon frissítő zöld tea, amolyan örökzöld. Az egyik legkarakteresebb és legnagyobb becsben tartott zöld tea a világon! Elkészítése során a teát wokban rövid ideig pörkölik, innen a nagyon jellegzetes enyhén pörkölt íz, ami csak nagyon lágyan mutatkozik, és nem nyomja el a többi komponenst. Tiszta, fénylő, sárga főzetet ad, friss és ragyogó aromájában a zöld teák kukoricás íze és pörkölt mogyoró illata elegyedik.

Ez a Longjing a megszokott korai szedésű Sárkány Kútja teáinknál nagyobb levelű, sokkal testesebb és gazdagabb főzetű. A erősebb zöld levelek pirítása a Oroszlán Csúcs teáknál kevésbé édes, aromásabb, zöldebb és olajosabb textúrájú teát eredményez.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 70C° fokon, 20-30 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 70 C° víz,  1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes Hasznos: https://flyingbirdteahouse.hu/2017/04/30/a-xihu-longjing-hagyomanyos-kezi-sutese/
Kína egyik nemzeti itala, államfőknek és felsővezetőknek is gyakran ezt adják ajándékba. Az első tavaszi szedés minősége meghatározó az egész teapiacra és az éves szüretre vonatkozóan is. Üvegpohárban is felönthetjük 70-80 C°-os vízzel, majd megvárjuk, hogy a levelek a pohár fenekére ereszkedjenek és leisszuk a teát.

 

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.