Leírás
Származás: Fujian, Wuyishan
Gyártási idő: 2019
Jártasság: Profi szint
Koffein: Koff++, közepesen erős
————
Jelleg: Tartalmas, zamatos vízi halhatatlan csokoládés, narancsos ízű főzettel a közepesen sütött fajtából. Szárazon vaskos, gazdag, bórdóra pirított teljes levei felöntésről felöntésre zöldülnek ki, ehhez mérten a sütött íz, virágos, gyümölcsös aromára vált. Szépen változó ízkaland 6-8 felöntésen keresztül a sütött, köményes csokoládés ízből kiindulva kókuszos, gyümölcslekváros irányba.
A különleges adottságú termővidéknek, amely valójában sziklaszorosok és katlanok szövevénye, valamint az egyedi feldolgozási módnak és sütési eljárásoknak köszönhetően a tea első fogyasztásra meghökkentő ám maradandó élményt nyújt. Száraz illata kakaós, enyhén füstös, ígéretesen mély, édesfűszeres karakterű. Ontja magából a keserű csokoládé, dohány és pirított magvak aromáját, amely hihetetlen komplexitást kölcsönöz az egyébként szárazba hajló íznek.
A Wuyi hegy Kína egyik legrégebbi, történelmi teatermő vidéke. A sziklás hegyvidék nyomelemekben és ásványi anyagokban gazdag, kivételes minőségű teákat terem. Ahogyan Lu Yu írta VIII. századi teás könyvében: az elsőrangú teák a sziklák közt teremnek, a közepesek kavicsos, homokos talajon fejlődnek, a gyengébbek a sárga földben nőnek.
Elkészítés:
A) hagyományos szertartás: 3g tealevél + 150 ml víz — 85 °C, 20-30 sec. — 10 lefőzés
B) Nyugati elkészítés: 1g tealevél / 100 ml víz — 85 °C, 1-2 perc — 4 lefőzés