Leírás
Származás | Tajvan, Miaoli |
Gyártási év | 2016 |
Jártasság | Kezdő szint |
Koffein | Koff++, Mérsékelt tea |
Jelleg | Nyári szedésű, 70%-ban oxidált, vörös tea jellegű, nagyon gyümölcsös karakterű Chin Shin Da Pon alfaj oolong teája.Levelei küllemre és kóstolásra is komplex esztétikai élményt nyújtanak. A tarka színekben pompázó (barna, vörös, zöld, sárga) halomba ezüstfehér rügyek vegyülnek, amelyek a tea édességét adják, míg az érettebb levelek a tea aromáját, barackos, szilvás, narancsos jellegét és fahéjas fűszerességét biztosítják. Édes savanyú illatú, virágméz aromájú főzetét gyümölcs karaktere teszi nagyon élvezetessé. Oxidációja már az ültetvényen elkezdődik, amikor a Jacobiasca formosana nevű rovar megrágja a leveleket és hozzájárul a tea egyedi jellegéhez 🙂 A termesztés során azért sem használnak növényvédő szereket, hogy a rovar zavartalanul elvégezhesse feladatát.
Íze a Himalája vörös teáihoz hasonlóan frissen aromás, de maga a tea kevésbé oxidált.
|
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80-85 C° fokon, 2-3 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 80-85 C° víz, hosszabb 2-3 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes | A teát II. Erzsébet angol királynő nevezte el Oriental Beauty -nak bódító illatáról és kellemes ízéről. Az alábbi nevek mind ezt a teát takarják:Dongfang Meiren, Bai Hao, White Tip Oolong, Champagne Oolong or Pong Fong Cha. |