DongTing BiLuoChun 2024 | Híres zöld tea klasszikus a Taihu tó mellől

DongTing BiLuoChun 2024 | Híres zöld tea klasszikus a Taihu tó mellől

5 400 Ft

Klasszikus, zsenge magashegyi zöld tea, tiszta, intenzív, ásványos ízekkel. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Dongting Shan, Suzhou, Taihu tó, Jiangsu tartomány
Gyártási év 2024
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Egy rüggyel és egy levéllel szedett kora tavaszi zöld tea a Taihu tó és a Dont Ting hegy csodás klíma adottságainak ajándéka. A késői Ming-kor óta szedik, császári ajándék és Kína 10 leghíresebb teájának egyike.  Apró, pelyhes rügyei ezüstösen fénylenek, és kellemes, édes illatot árasztanak. A főzet friss, édes, virágos és erőteljes, ízben és illatban is nagyon intenzív. Legjellemzőbb talán a virágos illat, amelyhez párolt leveles zöldségek, spárga aroma és citrusos íz csatlakozik. Ez a komplexitás is tükrözi a hegyvidéki kert talajának gazdagságát. A főzet színe furmintzöld, tisztán csillogó, a tea frissessége, tiszta keménysége szintén megnyerő. Hidegen áztatva is nagyon finom.
Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 70-80C° fokon, 20-40 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 70-80 C° víz,  1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes A Dong Ding Bi Luo Chun mellett Kína legapróbb rügyeket tartalmazó csúcsteája, neve egyet jelent a könnyű, frissítő, emnyhén édeskés aromákkal, és az opálos, harmatos színnel a csészében.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)