Earl Grey Darjeeling Imperial

Earl Grey Darjeeling Imperial

2 350 Ft

Darjeeling tea alapú, nagyon finom Earl Grey tea.  Koff+++, Kezdő

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Darjeeling, Nyugat-Bengál, India
Szedési időszak 2021 június, kézzel szedett tea
Jártasság Kezdő szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Darjeelingi partnerünk ajánlásával érkezett ez a különösen finom Earl Grey tea.

Bergamot olajjal enyhén illatosított, búzavirággal díszített klassziku Earl Grey tea, nyári Darjeeling alapon. 80-85 fokos vízzel, nagyjából 1gramm/1dl vízzel számolva az adagolásnál, másfél- két perces felöntéssel, majd további, már rövidebb készítési idővel számolva.

Kézi szedésű, szép Second Flush Darjeeling tea, nemes, visszafogott earl grey karakterrel.

Elkészítés 80-85 fokos vizet használva, 1g/1dl adagolással, fél- egyperces felöntésekkel, vagy nyugati stílusban, kevesebb teát használva, hosszabban áztatva.
Érdekes
Az 1840-50-es években alapították az első kerteket Darjeeling városa körül, manapság kb 85 kisebb-nagyobb teakert működik, a legtöbb 3-5 négyzet km-es területen, a kerteken belül pedig gyakran óriási, akár 1000 méteres szintkülönbségek is vannak. A specialitás a magas hegység mikroklímája mellett a kínai tea, azaz a Camellia Sinensis használata. Van assamica is a kertekben, de csak 10-15%. Mivel a Darjeeling teát 150 éve nemesítik a magashegyi himalájai adottságokhoz, mondhatjuk, hogy egy külön fajta, és az egyik legegyedibb, legkönnyebben felismerhető aroma  jellemzi a világ összes teája közül. Északról Sikkim, nyugatról Nepál határolja. Darjeeling látképét északról a Kancsendzönga (8586m) a harmadik legmagasabb himalájai csúcs uralja.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.