Égi Csí teakert, Lao Cong Dong Fang Hong | Kelet Kanton Vöröse Dancong

Égi Csí teakert, Lao Cong Dong Fang Hong | Kelet Kanton Vöröse Dancong

11 000 Ft

Nagyon ásványos, ízben és illatban is erőteljes, egzotikus aromájú teakülönlegesség Kantonból. Koff++, Profi

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Kína, Guangdong, Wudong Shan
Gyártási év 2021, nyár vége
Jártasság Profi Szint
Koffein Koff++, Mérsékelt tea
Jelleg A Lao Cong Dong Fang Hong a Wudong hegyi Huang család öreg fáiról származik. Friss, enyhébben sütött oolong, amelyben a bodza és gyümölcsfavirágok adják az alapkaraktert egy nyersebb, propoliszos/virágporos édességgel kiegészülve. Szépen sodort leveleket láthatunk zöldesbarnára oxidált, aszalt és sütött részekkel, amelyek jó alapanyagot, valamint alapos és szakszerű feldolgozást sejtetnek. Mint minden dancongnál, az erős sodrás szépen felszínre hozza a hegyi rímet, amelyet a közepes sütés a levelek pirított keserűségével tesz izgalmasabbá. Kevésbé édes, zöld teásabb dancong, amelynek erőssége a virágos, oszmánthusz illatban van.

Feng Huang Dan Cong egy különleges oolong, amelyet  Kanton / Guangdong / észak-keleti részén, a Dél-Kínai tenger közelében, Tajvannal szinte egy vonalban lévő Főnix hegyi sziklás régióban termesztenek.A sziklás hegyvidéken a tömör kőzet aprózódása és mállása nyomán, illetve a természetes erdőkkel és változatos növénytakaróval vegyülve a teafák mélyre nyúló gyökérzete egyrészt a változatos közetféleségek gazdag ásványianyag tartalmából táplálkozik, másrészt az erdei, humuszban gazdag talajtakaró szervesanyag tartalmát hasznosítja.

Az egyik legrégebbi oolong régió, nagy számban találhatók itt 100 évesnél idősebb fák, de az 5-600 éves növény sem ritka. A farmerek eredetileg magról telepítették a fákat, amelyek mélyre nyúló gyökérzettel rendelkező, félvad körülmények között, más növényekkel együtt, természetes körülmények között fejlődő félig fa, félig bokorszerű növények. A nagy kiterjedésű gyökérzeten keresztül a fa mélyebbről és nagyobb felületen táplálkozik, mindez adott méretű levélben koncentráltabb és gazdagabb tartalmat eredményez. A gazdag talaj és a koros növények karakteres, egyedi ízzel, koncentrált minőséggel ruházzák fel az itt termő teákat. Ennek megfelelően magasabb ásványi anyag és nyomelem tartalmukból fakadóan intenzív aromájú,  hosszú utóízű, különlegesen tartalmas főzetű teák.

Mi a dancong?

Dan – egyedi, magában álló
Cong – bokor

Az egyedi elhelyezkedésű bokrok különböző ízkaraktert és eltérő jellemzőket hordoznak. Kezdetekben magról szaporították a jobb hozamú, ízletesebb bokrokat, később vezették be a fák oltását a jobb minőség, nagyobb ellenálló képesség és fajta diverzifikáció érdekében. Ennek értelmében a dancong nem ültetvényes tea, inkább félvad körülmények között élő, ám gondozott fák termése.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 85 C° fokon, 20-40 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 85 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)