Égi Qi teakert, LAOCONG Mi Lan Xiang Dancong, a Huang család öreg fáiról

Égi Qi teakert, LAOCONG Mi Lan Xiang Dancong, a Huang család öreg fáiról

14 500 Ft

Nagyon ásványos, ízben és illatban is erőteljes, egzotikus aromájú tea. Koff++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Kína, Guangdong, Wudong Shan
Gyártási év 2021, nyár vége
Jártasság Profi Szint
Koffein Koff++, Mérsékelt tea
Jelleg A Lao Cong Mi Lan Xiang a sima Wudong Mi Lan Xiang teánál sokkal tartalmasabb, ásványosabb, testesebb tea. Ez az öregebb bokrok nagyobb, húsosabb leveleinek, és az ehhez igazodó behatóbb feldolgozásnak, keményebb sodrásnak és erősebb sütésnek köszönhető. Az alaparoma a megszokott bodzás, kajszilekváros zamat, de a nagyobb gyökérzetnek köszönhető nagyobb tápanyagtartalom további hegyi rímet és ásványos ízt ad a teához. A hosszabb gyökérzet a talaj mélyebb rétegeibe is eljut, így a termés gazdagabb, a főzet sokkal töményebb! Mind a sütött, mind a gyümölcsös, mind a virág illat intenzív és lehengerlő, felejthetetlen élménnyé téve a teázást. Szertartásosan, nyugodtan, figyelemmel fogyasszuk a tea 15-18 felöntését, hiszen nagyon magas minőségű, értékes tealevelekről van szó egy különleges adottságú teakertből. Huang Úr a környék legnagyobb tapasztalattal rendelkező teamestere.

A Mi Lan Xiang a legnépszerűbb fajta dancong, amelyben a különleges magashegyi alapanyag és a hosszadalmas, körültekintő feldolgozási mód egy olyan teafajtát eredményezett, amelyre sokan gondolják, hogy hozzáadott aromával készült. A Bai Ye variáns levelei többszöri gyúrás és pirítás által nyernek vaskos, intenzív, egyszerre gyümölcsös és virágos aromát. Leginkább törökszegfű féléknek és sárga rózsáknak van ilyen erős illata, amelyhez vegyes, savanyú-édes gyümölcsös íz járul.  A gyúrás és oxidáció a mézes aromákat, a sütés pedig a karamellizált gyümölcs ízeket biztosítja.

Feng Huang Dan Cong egy különleges oolong, amelyet  Kanton / Guangdong / észak-keleti részén, a Dél-Kínai tenger közelében, Tajvannal szinte egy vonalban lévő Főnix hegyi sziklás régióban termesztenek.A sziklás hegyvidéken a tömör kőzet aprózódása és mállása nyomán, illetve a természetes erdőkkel és változatos növénytakaróval vegyülve a teafák mélyre nyúló gyökérzete egyrészt a változatos közetféleségek gazdag ásványianyag tartalmából táplálkozik, másrészt az erdei, humuszban gazdag talajtakaró szervesanyag tartalmát hasznosítja.

Az egyik legrégebbi oolong régió, nagy számban találhatók itt 100 évesnél idősebb fák, de az 5-600 éves növény sem ritka. A farmerek eredetileg magról telepítették a fákat, amelyek mélyre nyúló gyökérzettel rendelkező, félvad körülmények között, más növényekkel együtt, természetes körülmények között fejlődő félig fa, félig bokorszerű növények. A nagy kiterjedésű gyökérzeten keresztül a fa mélyebbről és nagyobb felületen táplálkozik, mindez adott méretű levélben koncentráltabb és gazdagabb tartalmat eredményez. A gazdag talaj és a koros növények karakteres, egyedi ízzel, koncentrált minőséggel ruházzák fel az itt termő teákat. Ennek megfelelően magasabb ásványi anyag és nyomelem tartalmukból fakadóan intenzív aromájú,  hosszú utóízű, különlegesen tartalmas főzetű teák.

Mi a dancong?

Dan – egyedi, magában álló
Cong – bokor

Az egyedi elhelyezkedésű bokrok különböző ízkaraktert és eltérő jellemzőket hordoznak. Kezdetekben magról szaporították a jobb hozamú, ízletesebb bokrokat, később vezették be a fák oltását a jobb minőség, nagyobb ellenálló képesség és fajta diverzifikáció érdekében. Ennek értelmében a dancong nem ültetvényes tea, inkább félvad körülmények között élő, ám gondozott fák termése.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 85 C° fokon, 20-40 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 85 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart
  • No products in the cart.