En Shi Yu Lu 2021 Hubei – sütött, gőzölt kínai zöld tea

En Shi Yu Lu 2021 Hubei – sütött, gőzölt kínai zöld tea

2 530 Ft

Fűszeres, paradicsomszár illatú, sencha-karakterű kínai zöld tea . Koff++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Kína, Hubei, En Shi
Gyártási év 2021
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff++, Mérsékelt tea
Jelleg Az En Shi Yu Lu teát Hubei tartományban, Ba Jiao falu környékén szedik, és egy igazi különlegesség a kínai teák világában, mivel feldolgozásában gőzölést használnak, akár egy japán teánál, ettől a tea kap egy senchás hangulatot. Levelei karcsú, fenyőtű alakúak, nefritzöld színűek, felöntése tiszta, világító sárgászöld. Lágy tea, illatában, és ízében is. Kellemesen édes, paradicsomszár illatú,  friss, japán zöld teás aromájú, frissítő tea. Karakterében egy japán, könnyű sencha tea, és a híres Dong Ding Bi Luo Chun is felfedezhető.

En Shi város környéke a Tang dinasztia óta híres teatermő vidéknek számít, de az En Shi Yu Lu tea csak az előző században nyerte el ezt a formáját. Korábban ezt a teát is sütéssel dolgozták fel, csak a harmincas években váltottak a gőzöléses technikára. Később, mikor Japánban is megismerték, kínai gyokuro-ként kezdték emlegetni.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 70 C° fokon, 20-30 másodperces felöntésekkel lehet áztatni.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb.  fél evőkanál, 70 C° víz,  1 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes Szedése: egy rügy, egy zsenge levél.

 

 

 

 

 

 

 

 

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart
  • No products in the cart.