Leírás
Származás | Tie Guan Yin, Taipei megye, Tajvan |
Gyártási év | 2010 |
Jártasság | Profi szint |
Koffein | Koff++, Mérsékelt tea |
Jelleg | Az érlelt oolongok teljesen különböznek az érlelt puerh teáktól. Az érlelés folyamán egy-két évente átsütik a teát pontosan azért, hogy ne nedvesedjen és ne földesedjen az íze. Ilyenkor az aromák sűrűsödnek, édesednek, füstösödnek, mígnem csodálatosan komplex és intenzív zamat áll elő. Az érlelt oolong főzete szintén eltér az érlelt puerh forrázatának színétől, nem sötét, inkább világosabb, karamell színű. Ebben a hatéves oolongban rendkívül sok felfedeznivaló van. A lenyelt korty beégett édessége, parázsos, kávés jellege és a hasból visszaszökő, belülről jövő meleg illatok a csapadékos napok kedvencévé teszik.
Sütőtökös, aszalt gyümölcsös íz, grillázsos magosság, pirított kakaós aromák és némi fahéjas fűszeresség jellemzi. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 90-95 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 90-95 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |